Varjoista valtaistuimelle — Anna Jagellonica ja Itämeren valtapiiri 1500-luvulla

Ijäs, Miia
Nimeke: Varjoista valtaistuimelle — Anna Jagellonica ja Itämeren valtapiiri 1500-luvulla
Tekijät: Ijäs, Miia (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524954006
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € 5,00 € (4,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2. painos, 2017
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 308
Tuoteryhmät: Historia
Palkitut teokset ja palkintoehdokkuudet
Kesäale 7.6.–4.8.
Kirjastoluokka: 91.7 Uusi aika
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kuningashuoneet, hallitsijat, naiset, naisen asema, suurvaltapolitiikka, valtioliitot, uusi aika, renessanssi, katolisuus, poliittinen historia, henkilöhistoria, historia
E-kirja, 2016
EPUB
25,00 €

Talvella 1576 Krakovaan, kuninkaiden kaupunkiin, saapuu toivoa täynnä oleva keski-ikäinen ylhäisönainen. Puola tarvitsee hallitsijan, ja ehdolla kuningattareksi on monien yllätykseksi Anna Jagellonica, kuuluisan dynastiansa viimeinen. Vuosikymmenten odotuksen jälkeen hän on myös päätymässä naimisiin.

Varjoista valtaistuimelle kertoo historian katveeseen jääneen Anna Jagellonican vaiheiden kautta kuninkaallisen naisen elämästä ja valintamahdollisuuksista uuden ajan alun Euroopassa. Samalla se kuvaa vallankäyttöä, diplomatian syntyä sekä kuohuvaa poliittista ja uskonnollista kulttuuria renessanssiajan Puolassa ja yleisemmin Itämeren valtapiirissä.

Annan nuorempi sisar Katarina oli päätynyt Ruotsin kuningas Juhana III:n puolisoksi, ja Puolan-Liettuan unionin sijainti Ruotsin, nousevan Venäjän ja Osmani-imperiumin välissä teki siitä tärkeän valtapelurin. Puola-Liettuan valtakunta on jäänyt kuningattarensa tavoin varjoihin, vaikka se tuolloin kattoi alueita nykyisestä Liettuasta, Valko-Venäjästä, Ukrainasta ja Latviasta, ja on vaikuttanut koko itäisen Keski-Euroopan muotoutumiseen.


Katso myös näitä tuotteita