Valter Juvelius ja kadonneen arkin metsästys

Stewart, Timo R.
Nimeke: Valter Juvelius ja kadonneen arkin metsästys
Tekijät: Stewart, Timo R. (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523450967
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 11.9.2020 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 11.9.2020
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 300
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Historia
Syksy 2020
Kirjastoluokka: 91.81 Nykyaika
Vuonna 1911 salaperäiset kaivaukset Jerusalemissa päättyvät suureen mellakkaan ja kansainväliseen mediakohuun. Kaiken tomun ja myllerryksen keskellä seisoo suomalainen runoilija ja maanmittari Valter Juvelius (1865-1922). Kuka Juvelius oikein on, ja miten hän on tilanteeseen päätynyt?

Juvelius oli retkikuntineen paikalla etsimässä Vanhassa testamentissa mainittua kuuluisaa liitonarkkia. Siinä kerrottiin olevan kaksi kivitaulua, jotka sisälsivät Jumalan Moosekselle antaman lain ja käskyt. Juvelius uskoi löytäneensä salakirjoituksen, joka paljasti Jerusalemin temppelin aarteiden kätköpaikan.

Uskomattomassa tosielämän seikkailutarinassa Valter Juvelius ja kadonneen arkin metsästys matkataan suomalaisrunoilijan aarrejahdin vaiheisiin. Mikä oli salakirjoituksen rooli liitonarkin metsästyksessä? Kuinka Juvelius onnistui saamaan rahoituksen kaivauksilleen? Miksi retkikunta pyrki toimimaan niin salamyhkäisesti?

Juveliuksen huima tarina avaa myös, millä tavoin tieteen rajat on aiemmin hahmotettu ja miten käsitykset mahdollisen ja mahdottoman rajoista ovat historian saatossa muuttuneet. Jerusalemiin ja Temppelivuoren alueeseen liittyvät jännitteet sen sijaan ovat yhä hyvin samankaltaisia kuin 1900-luvun alussa.


Katso myös näitä tuotteita