Uskontotieteen ilmiöitä ja näkökulmia

Pesonen, Heikki; Sakaranaho, Tuula
Nimeke: Uskontotieteen ilmiöitä ja näkökulmia
Tekijät: Pesonen, Heikki (Toimittaja)
Sakaranaho, Tuula (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523450639
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 35,00 € (31,82 € alv 0 %)

E-kirja, 2020
EPUB
23,00 €

Uskonto on merkittävä tekijä yhteiskunnassa, ihmisyhteisöissä ja yksilöiden elämässä. Uskontotieteen ilmiöitä ja näkökulmia tarjoaa viimeisintä tutkimustietoa uskonnoista sekä esittelee uskontotieteen ajankohtaisia tutkimuskohteita ja tutkimustapoja. Teos keskittyy erityisesti arjen elettyyn uskonnollisuuteen ja uskontojen ylirajaisuuteen.

Arjen eletty uskonnollisuus näkyy esimerkiksi siinä, miten populaarikulttuurin tuotteita hyödynnetään uskonnollisuuden rakennusaineksina. Ylirajaisuuden tutkimus taas hahmottaa sitä, miten erilaiset uskonnolliset liikehdinnät ja vaikutteet siirtyvät yhteiskunnasta ja kulttuurista toiseen.

Teoksessa tarkastellaan myös ateismia ja uskonnottomuutta, jotka etenkin länsimaissa yleistyvät nopeasti. Lisäksi pohditaan esimerkiksi uskontojen roolia rauhanrakentamisessa sekä niiden suhdetta nationalismiin.

Uskontotieteen ilmiöitä ja näkökulmia -teosta voidaan hyödyntää yliopistoissa sekä uskonnon ja elämänkatsomustiedon opetuksessa lukiossa. Se on myös kiinnostavaa luettavaa kenelle tahansa uskonnoista ja kulttuureista kiinnostuneille.Katso myös näitä tuotteita