Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Uskontojen risteyksissä — Välimeren uskontojen juurilla

Hämeen-Anttila, Jaakko
Nimeke: Uskontojen risteyksissä — Välimeren uskontojen juurilla
Tekijät: Hämeen-Anttila, Jaakko (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524955386
Tuotemuoto: E-kirja, PDF
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 1.1.2009
Hinta: 21,00 € (19,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos:
Julkaisuvuosi: 2009
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: PDF
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 221
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 28 KRISTILLISET KIRKOT JA YHTEISÖT. KIRKKOHISTORIA
Avainsanat: juutalaisuus, uskonnot, Välimeren alue, kristinusko, islam, Lähi-itä, gnostilaisuus, sumerilaiset
Uskontojen risteyksissä on ensimmäinen suomenkielinen esitys Lähi-idän uskontojen välisten suhteiden ja historiallisen vuorovaikutuksen hahmottelemiseksi. Lähi-itä on kansojen ja uskontojen sulatusuuni, jonka uskonnollisen perinteen tarkasteluun on poikkeuksellisen hyvä mahdollisuus, yltäähän kirjoitetun kielen perinne Lähi-idässä katkeamattomana yli viiden vuosituhannen taakse. Lähi-idän kulttuuri on myös tiiviisti yhteydessä Euroopan kulttuuriin. Oikeastaan onkin harhaanjohtavaa puhua Lähi-idän kulttuureista tai uskonnoista laajentamatta käsitettä myös Välimeren pohjoispuolelle, Eurooppaan. Lähi-itä ja Etelä-Eurooppa muodostavat yhden kulttuurialueen, Välimeren kulttuurin, jonka uskonnot ovat kehittyneet kiinteässä vuorovaikutuksessa esihistorialliselta ajalta alkaen. Muuttoliikkeet ovat tuoneet Euroopan ja Lähi-idän entistäkin lähemmäs toisiaan. Islamista, tämänhetkisen Lähi-idän näkyvimmästä uskonnosta, on tullut myös eurooppalainen uskonto. Uskontojen välinen uusi tasapainotila, jota monissa Euroopan maissa vasta etsitään, on kuitenkin ilmiö, jolla on vastineensa historiassa: mesopotamialaisen vaikutuksen kulkeutuminen esihistorialliseen Eurooppaan, kristinuskon nouseminen Rooman valtakunnanuskonnoksi, juutalaisten diaspora ja islamin leviäminen Espanjaan keskiajalla ja Balkanille uudella ajalla - kaikki nämä ovat nykytilanteen sukulaisilmiöitä.


Katso myös näitä tuotteita