Työ elää — Murroksia, trendejä ja muutoksen suuntia Suomessa

Koivunen, Tuija; Sippola, Markku; Melin, Harri
Nimeke: Työ elää — Murroksia, trendejä ja muutoksen suuntia Suomessa
Tekijät: Koivunen, Tuija (Toimittaja)
Sippola, Markku (Toimittaja)
Melin, Harri (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523452190
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 12.5.2023
Hinta: 38,00 € (34,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 340
Tuoteryhmät: Muuttuva työ ja talous
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: työelämä, työmarkkinat, organisaatiot, työ, muutos, työttömyys, työmarkkinapolitiikka, epätyypillinen työ, toimintaympäristö, tietotyö, digitalisaatio, robotiikka
E-kirja, 2023
EPUB
23,00 €

Työelämä eriytyy monin tavoin - murroksessa ovat ammatit, työmarkkina-asemat, kielelliset ja sukupuolten jaot sekä luokka-asemat. Eräänlaista pysyvyyttä edustaa vain työn tai sen puutteen suuri merkitys yhteiskunnassamme.

Työ elää esittelee ensimmäistä kertaa tutkimukseen perustuvan laaja-alaisen kokonaiskuvan suomalaisesta työelämästä. Alati moninaistuvan työn kentällä etenkin työntekijät joutuvat luovimaan uusilla tavoilla. Yhä useamman on kyettävä työskentelemään digitaalisten työkalujen kanssa, kenties myös johtamaan itseään.

Teoksessa tarkastellaan muun muassa työmarkkinapolitiikan ja sopimuskäytäntöjen murrosta sekä työelämän laatua ja työhyvinvointia. Samalla selviää, millaista työtä jää ansiotyön marginaaliin ja millaiset uhkat ja mahdollisuudet suomalaiselle työlle asettaa siirtymä jälkifossiiliseen aikakauteen.


Katso myös näitä tuotteita