Tutkimusmatkalla — teoria, metodologia ja filosofia kasvatustutkimuksessa

Holma, Katariina; Mälkki, Kaisu
Nimeke: Tutkimusmatkalla — teoria, metodologia ja filosofia kasvatustutkimuksessa
Tekijät: Holma, Katariina (Toimittaja)
Mälkki, Kaisu (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524951890
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € 5,00 € (4,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 1. painos, 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 211
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Kasvatus ja psykologia
Tiede ja tutkimusmenetelmät
Kesäale 7.6.–4.8.
Kirjastoluokka: K38 KASVATUS. OPETUS. KASVATUSTIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kasvatustiede, tutkimus, tutkimusmenetelmät, metodologia, tieteenfilosofia, kasvatusfilosofia, kasvatusteoriat, hermeneutiikka
E-kirja, 2011
PDF
25,00 €

Mitä ovat tutkimuksessa käytettävät teoriat ja metodologiat? Millä perusteella niitä voidaan arvioida, tai millä perusteella voidaan arvioida sitä, mitkä teoreettiset ja metodologiset lähtökohdat sopivat tiettyyn tutkimukseen ja mitkä eivät?

Kasvatustieteen alalla on lukuisia teorioita, paradigmoja, metodologisia lähestymistapoja ja tutkimusmenetelmiä, joista tutkimuksen tekijän tulisi valita. Teoreettisen kasvatustutkimuksen metodologiasta ja tieteenfilosofiasta ei kuitenkaan ole ollut tarjolla oppikirjaa eikä juuri muutakaan kirjallisuutta. Tutkimusmatkalla vastaa tähän kasvatustutkimuksen metodikirjallisuuden kentällä pitkään vallinneeseen puutteeseen. Kirja avaa näkökulmia teorioihin ja niiden rooliin tutkimustyössä ja auttaa näin arvioimaan ja perustelemaan tutkimuksen metodologisia valintoja.

Lisäksi kirja esittelee erilaisten tutkimusprosessien kautta sitä, miten teoreettisia ja filosofisia näkemyksiä voidaan tutkia.


Katso myös näitä tuotteita