Toista maata? — johdatus antropologiaan

Hylland, Eriksen Thomas
Nimeke: Toista maata? — johdatus antropologiaan
Tekijät: Hylland, Eriksen Thomas (Kirjoittaja)
Forde, Maarit (Kääntäjä)
Tapaninen, Anna-Maria (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789516629165
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 431
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuus
Tiede ja tutkimusmenetelmät
Kirjastoluokka: K49 KANSATIEDE. KULTTUURIANTROPOLOGIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: antropologia, kulttuuriantropologia, sosiaaliantropologia, tutkimusmenetelmät, oppihistoria, kulttuurintutkimus, metodologia
E-kirja, 2014
PDF
25,00 €

Teos on selkeä ja kattava esitys antropologiasta ja sen nykykeskusteluista. Se tarjoaa laajan katsauksen antropologian keskeisiin tutkimusalueisiin, kuten sukulaisuuteen, talouteen, politiikkaan, uskontoon, etnisyyteen, rituaaleihin ja tietojärjestelmiin.

Miten avioliitto ja sukulaisuussuhteet rakentuvat eri kulttuureissa? Millaisia erilaisia vaihdon järjestelmiä on olemassa? Mikä on sukupuolen ja iän merkitys eri yhteiskunnissa? Miten eri tavoin yhteiskunnalliset hierarkiat voivat järjestyä? Näiden ja monien muiden kysymysten kautta jäsentyvät niin erot kuin yhtäläisyydetkin erilaisten sosiaalisten maailmojen välillä. Teos lähestyy antropologisesta näkökulmasta myös internetin, siirtolaisuuden, monikulttuurisuuden ja globalisaation kaltaisia nykymaailman ilmiöitä.

Toista maata? soveltuu antropologian perusoppikirjaksi, mutta se tarjoaa antoisia näkökulmia kaikille ihmisyydestä, yhteiskunnasta ja kulttuurien monimuotoisuudesta kiinnostuneille.


Katso myös näitä tuotteita