Tekoäly, ihminen ja yhteiskunta — Filosofisia näkökulmia

Raatikainen, Panu
Nimeke: Tekoäly, ihminen ja yhteiskunta — Filosofisia näkökulmia
Tekijät: Raatikainen, Panu (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523451155
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 300
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 11 FILOSOFIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tekoäly, robotiikka, tietämysjärjestelmät, koneoppiminen, toimijuus, antropomorfismi, moraali, ihmisyys, teknologia, etiikka, aatehistoria, filosofia
E-kirja, 2021
EPUB
21,00 €

Ajatus keinotekoisesta älykkäästä koneesta on aina kiehtonut ihmistä. Se on innoittanut paitsi tieteiskirjallisuutta myös filosofista ajattelua. Kertomusten ja teoreettisten pohdintojen kuvitelmista tekoälyjärjestelmät ovat siirtyneet konkreettiseksi osaksi arkeamme.

Tekoäly, ihminen ja yhteiskunta tarjoaa monipuolisen kuvan tekoälyn herättämistä uusista filosofisista kysymyksistä. Voiko kone todella ajatella, olla aidosti älykäs tai ymmärtää kieltä? Voiko tekoälyjärjestelmällä tai robotilla olla jonkinlaisia oikeuksia tai moraalinen vastuu teoistaan? Millaisia yksityisyyden suojaan ja käyttäytymisen manipulointiin liittyviä riskejä huipputehokkaat syväoppivat algoritmit synnyttävät? Vastauksia kysymyksiin hahmottelevat eturivin filosofit ja kognitiotieteilijät.

Teoksen kiehtovat pohdinnat voivat muuttaa käsityksiämme myös ihmisten erityispiirteistä ja johtaa meitä itseämme koskevien oikeuksien ja moraalisen vastuun filosofisten käsitysten uudelleenarvioimiseen.


Katso myös näitä tuotteita