Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 18:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 18:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Tekniikan filosofia

Niiniluoto, Ilkka
Nimeke: Tekniikan filosofia
Tekijät: Niiniluoto, Ilkka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523456525
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 21.10.2020
Hinta: 21,00 € (19,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 372
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 11 FILOSOFIA
Avainsanat: tekniikka, teknologia, filosofia, robotit, tekoäly, etiikka, digitalisaatio, yhteiskunta, historia, kestävä kehitys
Pehmeäkantinen kirja, 2021

19,90 €

Tekniikka on läsnä kaikkialla ja säätelee vahvasti kulttuurin ja yhteiskunnan kehitystä. Mutta auttaako tekniikka ihmiskuntaa kukoistamaan, vai ajaako se maapallon kohti tuhoa? Mikä on tekniikan ja tieteen ero? Voivatko robotit tulla tietoisiksi ja ottaa vallan ihmisiltä?

Akateemikko Ilkka Niiniluodon teos on ensimmäinen suomenkielinen kokonaisesitys tekniikan filosofiasta. Hän pohtii siinä eri näkökulmista tekniikan historiaa, olemusta ja etiikkaa. Höyrykone oli lähtölaukaus teolliselle ajalle, ja jälkiteollista kulutusyhteiskuntaa muokkaavat uudet vahvat teknologiat, kuten digitalisaatio ja tekoäly. Tekniikka ei kuitenkaan kehity itsestään, vaan keksijät, tuottajat ja käyttäjät ovat vastuussa siitä.

Tekniikasta on muodostunut ihmiskunnan kohtalonkysymys. Kuinka sen lupaamat mahdollisuudet saataisiin valjastettua hyvän elämän tavoitteluun ja kuinka vältetään siihen liittyvät vaarat? Taloudellisten etujen lisäksi huomioon olisi otettava kauneuden, turvallisuuden, ekologisen kestävyyden ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden kriteerit. Ratkaisut voidaan saavuttaa vain eri tieteenalojen yhteistyöllä, ja kokonaiskuvaa rakentavalla tekniikan filosofialla on tässä tärkeä asema.


Katso myös näitä tuotteita