Talous ja yhteiskuntateoria III — Kohti uutta poliittista taloutta

Heiskala, Risto; Virtanen, Akseli
Nimeke: Talous ja yhteiskuntateoria III — Kohti uutta poliittista taloutta
Tekijät: Heiskala, Risto (Toimittaja)
Virtanen, Akseli (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524954143
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Sarja: Talous ja yhteiskuntateoria
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 360
Tuoteryhmät: Talous
Yhteiskunta
Politiikka
Muuttuva työ ja talous
Kirjastoluokka: 30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: taloustieteet, yhteiskuntateoriat, talousteoriat, yhteiskuntafilosofia, Frankfurtin koulukunta, talouspolitiikka, budjettipolitiikka, talousjärjestelmät, taloushistoria, historiallinen materialismi, yhteiskuntatieteet, filosofia, talous
E-kirja, 2018
EPUB
25,00 €

Talous ja yhteiskuntateoria -sarjan päätösosassa kartoitetaan, millaisia vaihtoehtoja yhteiskuntatieteet ja filosofia tarjoavat vallitsevalle talousajattelulle. Taloutta ei lähestytä koko yhteiskuntaa määrittävänä omalakisena järjestelmänä vaan olemisen ulottuvuutena, joka on kauttaaltaan lomittunut sosiaaliseen elämäämme.

Talous ja yhteiskuntateoria III ottaa vauhtia 1800-luvulta muun muassa Karl Marxin ja Gabriel Tarden tuotannosta. Frankfurtin koulukunnan ja historiallisen materialismin uudelleenarvioista kuljetaan Martin Heideggerin ja Georges Bataillen kautta spektaakkeliyhteiskunnan ja symbolisen vaihdon teorioihin. Käsittelyn kohteeksi pääsevät myös mannermaisen ajattelun uudemmat kärkihahmot Michel Foucault'sta Jacques Derridaan. Lopuksi luodaan katsaus uuteen digitaaliseen talouteen ja sen kykyyn muuttaa inhimillisen yhteiselämän pelisääntöjä.

Teoksessa avautuu näkökulmia, joiden avulla talous voidaan saattaa palvelemaan meitä - sen sijaan, että me palvelisimme taloutta.


Katso myös näitä tuotteita