Suomen ruokahistoria — Suolalihasta sushiin
Kylli, RitvaTuotetiedot
Nimeke: | Suomen ruokahistoria — Suolalihasta sushiin | ||
Tekijät: | Kylli, Ritva (Kirjoittaja) | ||
Tuotetunnus: | 9789523451353 | ||
Tuotemuoto: | Kovakantinen kirja | ||
Saatavuus: | Toimitusaika 1-3 arkipäivää | ||
Hinta: | 36,00 € 19,90 € (18,09 € alv 0 %) Alin 30 pv hinta ennen kampanjaa 36,00 € |
||
|
|||
Kustantaja: | Gaudeamus |
Painos: | 5. painos, 2024 |
Julkaisuvuosi: | 2021 |
Kieli: | suomi |
Sivumäärä: | 525 |
Tuoteryhmät: | Historia Perusteokset Palkitut teokset ja palkintoehdokkuudet Joulutori 29.11.–26.12. |
Kirjastoluokka: | 68.2 Ruoanvalmistus. Ruokakulttuuri |
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: | ruokakulttuuri, ruoka-aineet, ruoanvalmistus, ravitsemus, ruokahuolto, elintarviketeollisuus, ruokalajit, kansainvälistyminen, kulttuurihistoria, historia |
Muut formaatit tai variantit
Äänikirja, 2021 MP3 |
25,00 €
|
|
E-kirja, 2021 EPUB |
23,00 €
|
Teepöydän kulhoissa on hillottua mesimarjaa, lakkaa, viinimarjaa ja vadelmaa sekä suurilla porsliinilautasilla mustia ja valkeita konvehteja, kasa sokeriryynejä, sitruuna- ja pomeranssitankoja ja paahdettuja manteleita. Uskoisitko, että kattaus on vuoden 1788 Oulusta?
Eikö 1700-luvulla popsittukaan pelkkää porkkanaa? Suomalaisen ruoan historia on täynnä makoisia yllätyksiä ja tuttuja ruoka-aineita. Alussa oli suolakala, naurishaudikas ja kaali. Sittemmin suomalaiset ovat löytäneet spagetin, säilykeananaksen ja chilin sekä oppineet syömään puikoilla. Mitä tässä välissä tapahtui?
Suomen ruokahistoria kylvää, hauduttaa, pilkkoo, hapattaa ja mikrottaa - se kertoo jokapäiväisen ruokamme kiehtovan tarinan. Se kertoo, kuinka sokerin ja kahvin kaltaiset harvinaiset ja arvokkaat raaka-aineet ovat muuttuneet arkisiksi ja kuinka perinteisiä ruokia on unohdettu uusien makuelämysten myötä. Se kertoo myös niukkuudesta ja puutteesta, tieteellisistä ja teollisista innovaatioista, valistuksesta ja terveysliikkeistä, elintason paranemisesta, tasa-arvosta ja lopulta myös ruoan mahdista muuttaa yhteiskuntaa.
Eikö 1700-luvulla popsittukaan pelkkää porkkanaa? Suomalaisen ruoan historia on täynnä makoisia yllätyksiä ja tuttuja ruoka-aineita. Alussa oli suolakala, naurishaudikas ja kaali. Sittemmin suomalaiset ovat löytäneet spagetin, säilykeananaksen ja chilin sekä oppineet syömään puikoilla. Mitä tässä välissä tapahtui?
Suomen ruokahistoria kylvää, hauduttaa, pilkkoo, hapattaa ja mikrottaa - se kertoo jokapäiväisen ruokamme kiehtovan tarinan. Se kertoo, kuinka sokerin ja kahvin kaltaiset harvinaiset ja arvokkaat raaka-aineet ovat muuttuneet arkisiksi ja kuinka perinteisiä ruokia on unohdettu uusien makuelämysten myötä. Se kertoo myös niukkuudesta ja puutteesta, tieteellisistä ja teollisista innovaatioista, valistuksesta ja terveysliikkeistä, elintason paranemisesta, tasa-arvosta ja lopulta myös ruoan mahdista muuttaa yhteiskuntaa.