Suomen ruokahistoria — Suolalihasta sushiin

Kylli, Ritva
Nimeke: Suomen ruokahistoria — Suolalihasta sushiin
Tekijät: Kylli, Ritva (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523451353
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 4. painos, 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 380
Tuoteryhmät: Historia
Perusteokset
Palkitut teokset ja palkintoehdokkuudet
Kirjastoluokka: 68.2 Ruoanvalmistus. Ruokakulttuuri
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ruokakulttuuri, ruoka-aineet, ruoanvalmistus, ravitsemus, ruokahuolto, elintarviketeollisuus, ruokalajit, kansainvälistyminen, kulttuurihistoria, historia
Äänikirja, 2021
MP3
25,00 €

E-kirja, 2021
EPUB
23,00 €

Teepöydän kulhoissa on hillottua mesimarjaa, lakkaa, viinimarjaa ja vadelmaa sekä suurilla porsliinilautasilla mustia ja valkeita konvehteja, kasa sokeriryynejä, sitruuna- ja pomeranssitankoja ja paahdettuja manteleita. Uskoisitko, että kattaus on vuoden 1788 Oulusta?

Eikö 1700-luvulla popsittukaan pelkkää porkkanaa? Suomalaisen ruoan historia on täynnä makoisia yllätyksiä ja tuttuja ruoka-aineita. Alussa oli suolakala, naurishaudikas ja kaali. Sittemmin suomalaiset ovat löytäneet spagetin, säilykeananaksen ja chilin sekä oppineet syömään puikoilla. Mitä tässä välissä tapahtui?

Suomen ruokahistoria kylvää, hauduttaa, pilkkoo, hapattaa ja mikrottaa - se kertoo jokapäiväisen ruokamme kiehtovan tarinan. Se kertoo, kuinka sokerin ja kahvin kaltaiset harvinaiset ja arvokkaat raaka-aineet ovat muuttuneet arkisiksi ja kuinka perinteisiä ruokia on unohdettu uusien makuelämysten myötä. Se kertoo myös niukkuudesta ja puutteesta, tieteellisistä ja teollisista innovaatioista, valistuksesta ja terveysliikkeistä, elintason paranemisesta, tasa-arvosta ja lopulta myös ruoan mahdista muuttaa yhteiskuntaa.


Katso myös näitä tuotteita