Suomen kalojen loiset

Valtonen, E. Tellervo; Hakalahti-Siren, Teija; Karvonen, Anssi; Pulkkinen, Katja
Nimeke: Suomen kalojen loiset
Tekijät: Valtonen, E. Tellervo (Toimittaja)
Hakalahti-Siren, Teija (Toimittaja)
Karvonen, Anssi (Toimittaja)
Pulkkinen, Katja (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524952378
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 53,00 € (48,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 1. painos, 2012
Kieli: suomi
Sivumäärä: 540
Tuoteryhmät: Ympäristö ja luonto
Kirjastoluokka: 56 BIOLOGIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kalat, äyriäiset, ravut, parasitismi, kalataudit, vaikutukset, kalanviljely, loiset
Miksi kalan silmä on samentunut ja näyttää harmaalta? Mitä ovat vaaleat rakkulat siian vatsan pinnalla? Voiko tällaista kalaa syödä? Mikä on vastapyydetyn mateen kiduksilla liikkuva mustankirjava mato ja onko siitä haittaa kalalle tai sen syöjälle? Asialla ovat loiset, jotka edustavat maailman yleisintä elämäntapaa.

Suomen kalojen loiset esittelee kaloissa ja ravuissa esiintyvät loislajit ja niiden vaikutukset kalatalouteen. Erityisesti tarkastellaan loisten vaikutuksia isännän immuunipuolustukseen, käyttäytymiseen tai lisääntymiseen. Teoksessa perehdytään myös yksityiskohtaisesti loisten haitallisuuteen ja siihen, miten loisia voidaan torjua esimerkiksi kalanviljelyssä. Lisäksi käsitellään ympäristön vaikutusta loisten esiintymiseen sekä ilmastomuutoksen ja loisinnan välisiä riippuvuuksia.

Teos on ensimmäinen kalojen loisten biologiaa käsittelevä teos, joka soveltuu käsikirjaksi kalastajille, luonnossa liikkujille, kalatalousviranomaisille, eläinlääkäreille ja kalanviljelijöille. Se on myös tarkoitettu jokaiselle luonnosta, kaloista ja vesielämän monimuotoisuudesta kiinnostuneelle.

Kirjoittajina on 17 asiantuntijaa. Teos sisältää runsaasti värikuvia, ja piirrokset loisten elämänkierroista ovat ainutlaatuisia.


Katso myös näitä tuotteita