Stadin slangin etymologinen sanakirja

Forsberg, Ulla-Maija
Nimeke: Stadin slangin etymologinen sanakirja
Tekijät: Forsberg, Ulla-Maija (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523451025
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 287
Tuoteryhmät: Kielet ja kirjallisuus
Kirjastoluokka: 88.25 Suomen kielen murteet
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: etymologia, slangi
Jalkaan pläägät, stiflat vai aborkat? Kurkusta alas knubbi, šiiva vai napanderi? Stadin slangi on kiehtova sekoitus kaupungissa 1900-luvun alkupuolella eläneiden ihmisten puheenpartta sekä musiikin ja elokuvien haavemaailmaa. Sanoille löytyy historiaa ruotsista, venäjästä, saksasta, italiasta ja suomesta. Joskus sanojen alkuperän selvittäminen vaatii syvällistä tietoa slangin syntyvaiheista, stadilaisesta nuorisokulttuurista ja Helsingin historiasta.

Stadin slangin etymologinen sanakirja on ensimmäinen kokonaisvaltainen kartoitus slangisanojen alkuperästä. Teos sisältää noin 2600 eri hakusanaa rinnakkaismuotoineen ja johdoksineen. Hakusanoja valittaessa on keskitytty ns. vanhaan Stadin slangiin, 1890-luvulta 1960-luvulle. Uudemmista sanoista mukana on vain tavallisimpia ja puhekielen sanoja, joita ei ole aikaisemmassa etymologisessa kirjallisuudessa selitetty.

Sanakirja on kiehtovaa tutkittavaa kaikille suomen kielestä, kielen ilmiöistä ja sanojen alkuperästä kiinnostuneille sekä - tietenkin - Stadin slangia käyttäville ja sitä kuuleville.


Katso myös näitä tuotteita