Sosiaaliepidemiologia — Väestön terveyserot ja niihin vaikuttavat sosiaaliset tekijät

Laaksonen, Mikko; Silventoinen, Karri
Nimeke: Sosiaaliepidemiologia — Väestön terveyserot ja niihin vaikuttavat sosiaaliset tekijät
Tekijät: Laaksonen, Mikko (Toimittaja)
Silventoinen, Karri (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524951715
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 301
Tuoteryhmät: Terveys ja hyvinvointi
Yhteiskunta
Tiede ja tutkimusmenetelmät
Kirjastoluokka: K59.24 Sosiaalilääketiede. Ympäristölääketiede
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sosiaaliepidemiologia, terveyserot, väestö, väestöryhmät, terveydentila, terveyskäyttäytyminen, sosiaalinen tausta, sosioekonomiset tekijät, psykososiaaliset tekijät, alueelliset erot, terveys, älykkyys, elämänkaari
E-kirja, 2014
PDF
25,00 €

Sosiaaliepidemiologia tutkii terveyden ja sairauden sekä niihin vaikuttavien sosiaalisten tekijöiden esiintyvyyttä ja jakautumista eri väestöryhmissä. Keskeisiä tutkimuskysymyksiä ovat esimerkiksi sosioekonomiset ja alueelliset terveyserot, tällaisiin eroihin vaikuttavat kulttuuriset, taloudelliset ja psykologiset tekijät sekä terveydentilassa tapahtuvat muutokset elämänkaaren eri vaiheissa.

Sosiaaliepidemiologia on ensimmäinen suomenkielinen teos, jossa sosiaaliepidemiologian eri alueilla tehtävää tutkimusta esitellään kattavasti. Keskeisen painon saa suomalainen yhteiskunta, mutta esitetyt tulokset liitetään osaksi kansainvälistä tieteellistä keskustelua.

Teos on ensisijaisesti tarkoitettu oppikirjaksi yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin. Se soveltuu hyvin myös kaikille terveydestä ja yhteiskunnasta kiinnostuneille sekä käsikirjaksi niille, jotka tarvitsevat tietoa sosiaaliepidemiologian erityiskysymyksistä.


Katso myös näitä tuotteita