Pelkokierre — pelon politiikka, turvamarkkinat ja kamppailu kaupunkitilasta

Koskela, Hille
Nimeke: Pelkokierre — pelon politiikka, turvamarkkinat ja kamppailu kaupunkitilasta
Tekijät: Koskela, Hille (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524951067
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 397
Tuoteryhmät: Terveys ja hyvinvointi
Yhteiskunta
Politiikka
Kirjastoluokka: K30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kaupunkitila, pelko, turvattomuus, turvallisuus, kaupunkiympäristö, kaupungit, arki, kaupunkisuunnittelu, turvallisuuspolitiikka, rikoksentorjunta, turva-ala
E-kirja, 2013
PDF
25,00 €

Pelko on vahva voima. Vaikka se on "vain" tunne, se saa aikaan konkreettisia asioita. Pelko vaikuttaa ihmisten liikkumiseen sekä siihen miten he kohtaavat ja kohtelevat toisiaan. Se asettuu vanhempien ja lasten välille, asumisen valintoihin ja työelämän käytäntöihin. Pelko ohjaa rikoksentorjuntapolitiikkaa ja median toimintaa. Se määrittää kaupunkisuunnittelua ja julkisen tilan kontrollia. Pelko myös myy hyvin: turvattomuuden ympärille on rakentunut kasvava bisnes. Pelkokierre pureutuu näihin teemoihin pohtien lopuksi miten kierteen voisi katkaista ja pelon kulttuurin voisi korvata rohkeudella, moniarvoisuudella ja suvaitsevaisuudella.

SITAATTI: "Turvallisuuden kaipuu määrittää ihmisten elämää: kaupunkitilan kokemista, kaupungilla liikkumista, lasten kasvatusta ja kasvamista sekä asumista, työilmapiiriä, vapaa-ajan viettoa, perhesuhteita, seksiä, syömistä, nautintoaineiden käyttöä ja niin edelleen. Turvallisuudesta eri muodoissaan on tullut arjen avainsana."


Katso myös näitä tuotteita