Pakolaisuudesta kotiin

Gothóni, Raili; Siirto, Ulla
Nimeke: Pakolaisuudesta kotiin
Tekijät: Gothóni, Raili (Toimittaja)
Siirto, Ulla (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524953955
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 275
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Konfliktit maailmassa
Kirjastoluokka: 32.21 Siirtolaiset. Pakolaiset
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: pakolaisuus, maahanmuutto, maastamuutto, muuttoliike, pakolaiset, turvapaikanhakijat, maahanmuuttajat, turvapaikkaoikeus, pakolaispolitiikka, ulkomaalaispolitiikka, maahanmuuttopolitiikka, turvapaikkapolitiikka
E-kirja, 2016
EPUB
23,00 €

Pakolaiskriisi muuttaa maailmaa pysyvästi. Pakolaisissa nähdään ihmisiä taistelemassa omasta paikastaan, täyteen ahdettuja veneitä, hätää ja nälkää. Toiset näkevät vieraita, pelottaviakin ihmisiä, jotka muuttavat maan. Ennakkoluulot, väärinkäsitykset ja vihapuheet saavat tiedon puutteesta tuulta purjeisiin. Pakolaiskysymys niveltyy monimutkaisiin taloudellisiin, poliittisiin, kulttuurisiin ja uskonnollisiin kysymyksiin ja eturistiriitoihin.

Pakolaisuudesta kotiin kokoaa yksiin kansiin tietoa pakolaisuuden eri vaiheista sitä synnyttävistä tekijöistä aina oman paikan löytämiseen uudessa kotimaassa. Näkökulmina ovat lainsäädäntö, politiikka, ekologia, sosiaalityö, terveydenhuolto, ihmisoikeudet, uskonnon ja etiikan kysymykset. Erityishuomion saa kotouttaminen, jonka avulla uusista kansalaisista tulee yhteiskuntansa täysivaltaisia jäseniä. Tämä hyödyttää niin ihmistä itseään kuin vastaanottavaa maatakin.

Pakolaisuudesta kotiin toimii käsikirjana pakolaisten vastaanottoa suunnitteleville tai heitä jo ottaneille kunnille sekä pakolaisten parissa toimiville järjestöille ja yksityisille ihmisille. Kirjoittajat ovat sekä käytännön pakolaistyötä tekeviä että tutkijoita, kaikki oman alansa asiantuntijoita. Ihmisten ääni tulee esille pakolaisten ja työntekijöiden tarinoissa ja monipuolisessa kuvamateriaalissa.


Katso myös näitä tuotteita