Oppi luottamuksesta

Saarinen, Risto
Nimeke: Oppi luottamuksesta
Tekijät: Saarinen, Risto (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524954259
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 208
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Suomen suuret kysymykset
Kirjastoluokka: 11 FILOSOFIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: aatehistoria, käsitehistoria, luottamus, itseluottamus, luotettavuus, lojaalius, ihmissuhteet, yhteisöt, työyhteisöt, yhteiskunta, uskonto (uskominen), epävarmuus, virheet, haavoittuvuus
E-kirja, 2017
EPUB
23,00 €

Ihminen toimii yhteiskunnassa ja läheissuhteissaan keskinäisen luottamuksen varassa. Luottamus korostuu nykypäivän talous- ja työelämässä, mutta toisaalta juuri näiden elämänalueiden epävakaus ja ennustamattomuus murentavat ihmisten luottamusta. Luottamuksen rapautumista pidetään kasvavana ongelmana yhteiskunnassa. Mutta mitä luottamus pohjimmiltaan on?

Oppi luottamuksesta uppoutuu kysymykseen ihmistieteiden ja aatehistorian näkökulmasta. Tarinoita ja esimerkkejä painottava kirjoitustyyli tuo pohdinnan lähelle lukijaa. Työelämälle tärkeän luottamuksen lisäksi pohditaan luottamuksen suhdetta uskollisuuteen, haavoittuvuuteen ja myötätuntoon.

Luottamus ei tarkoita pelkästään ennustettavuutta muiden ihmisten ja maailman toiminnassa. Se on myös toimijan kykyä empatiaan ja avoimuuteen. Kun luottamuksen molemmat puolet toimivat kunnolla, ihmiset voivat saada toistensa kanssa aikaan enemmän kuin yksin.


Katso myös näitä tuotteita