Mitä oikeudet ovat? — Filosofian ja oikeustieteen näkökulmia

Aalto-Heinilä, Maija; Kurki, Visa
Nimeke: Mitä oikeudet ovat? — Filosofian ja oikeustieteen näkökulmia
Tekijät: Aalto-Heinilä, Maija (Toimittaja)
Kurki, Visa (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523450240
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 35,00 € (31,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 334
Tuoteryhmät: Demokratian tulevaisuus
Filosofia ja uskonto
Yhteiskunta
Perusteokset
Kirjastoluokka: 11 FILOSOFIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: oikeudet, filosofia, oikeusfilosofia, teoriat, universalismi, ihmisoikeudet, politiikka, sananvapaus, sopimusoikeus, ympäristöoikeus, historia
E-kirja, 2019
EPUB
23,00 €

Julkisuudessa ja politiikassa puhutaan yhä useammin oikeuksista. Turvapaikanhakijoiden kohtelusta keskusteltaessa esiin nostetaan etenkin ihmisoikeudet. Huoli ilmastonmuutoksesta on kiihdyttänyt pohdintaa eläinten ja luonnonympäristön oikeuksista. Kiivasta väittelyä synnyttää myös sananvapauden ja vihapuheen rajoittamisen suhde.

Mitä oikeudet ovat? -teoksessa oikeuden käsitettä ja kehitystä pohtivat niin oikeustieteilijät kuin filosofitkin. Se on ensimmäinen suomenkielinen kirja, jossa näiden kahden tieteenalan edustajat keskustelevat oikeuksista saman pöydän ääressä.

Miten ajattelu oikeuksista pohjautuu antiikin ja varhaisen keskiajan filosofiaan ja yhteiskunnalliseen kehitykseen? Mitä tarkoittaa, että jollakulla on oikeus johonkin, ja kenellä oikeuksia voi olla? Entä mihin universaalit ihmisoikeudet perustuvat? Teoksessa pureudutaan muun muassa näihin kysymyksiin niin juridisesta kuin filosofisestakin näkökulmasta. Monet luvuista muodostavat parin, jotka argumentoivat toisiaan vastaan. Avoimella ja väittelyyn kannustavalla otteellaan teos kutsuu lukijankin mukaan keskusteluun oikeuksista.


Katso myös näitä tuotteita