Lukemisen kulttuurit

Hiidenmaa, Pirjo; Lindh, Ilona; Sintonen, Sara; Suomalainen, Roosa
Nimeke: Lukemisen kulttuurit
Tekijät: Hiidenmaa, Pirjo (Toimittaja)
Lindh, Ilona (Toimittaja)
Sintonen, Sara (Toimittaja)
Suomalainen, Roosa (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523452305
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 18.10.2023
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 412
Tuoteryhmät: Perusteokset
Kielet ja kirjallisuus
Kulttuuri ja taide
Kirjastoluokka: 86 KIRJALLISUUSTIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: lukeminen, kirjallinen kulttuuri, lukuharrastus, lukukokemukset, lukutottumukset, kirjallisuuspiirit, kaunokirjallisuus, kirjallisuusmaku, monilukutaito, kirjallisuus, opetus, lukemistutkimus
E-kirja, 2023
EPUB
23,00 €

Miten kirjallinen maku rakentaa lukijan omakuvaa? Minkälaista vuorovaikutusta ja oppimista tapahtuu lukupiireissä? Millaisen matkan suomalaiset lukijat ovat kulkeneet virsikirjoista miljoonien lainausten yleiseen kirjastojärjestelmään?

Lukeminen liittyy moneen asiaan elämässämme: työhön ja vapaa-aikaan, tiedonvälitykseen ja sosiaaliseen mediaan sekä terveyteen ja elämänhallintaan. Lukemisen kulttuurit esittelee tutkimuksia, joissa korostuu lukijan näkökulma.

Teoksen aiheet liikkuvat lukemisen haasteista 1800-luvun suomalaisessa talonpoikaiskulttuurissa nykyisiin monilukutaidon vaatimuksiin ja kirjabloggareiden maailmaan. Lukemisen tapoja ja merkityksiä lähestytään myös kielten ja kirjallisuuden opetuksen, oppimateriaalien ja ylioppilaskirjoitusten näkökulmista. Teos tuo esiin lukemisen kulttuurien moninaisuutta ja esittelee tapoja, joilla lukemista voi tutkia.

Lukemisen kulttuurit tarjoaa tutkittua tietoa keskusteluun lukemisesta, lukutaidosta ja sen tärkeydestä. Se myös esittää käytännöllisiä ratkaisuja lukemisen kulttuurien edistämiseksi.


Katso myös näitä tuotteita