Kuolleenmeren kadonnut kansa — Qumranin kirjoituksia

Sollamo, Raija; Pajunen, Mika S.
Nimeke: Kuolleenmeren kadonnut kansa — Qumranin kirjoituksia
Tekijät: Sollamo, Raija (Toimittaja)
Pajunen, Mika S. (Toimittaja)
Manner, Maria (Kuvittaja)
Tuotetunnus: 9789524953740
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 422
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Historia
Kirjastoluokka: 91.1 Vanha aika
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: Qumranin kirjoitukset, juutalaisuus, essealaiset, gnostilaisuus, uskontohistoria, tutkimushistoria, kommentaarit
E-kirja, 2015
EPUB
25,00 €

Vuonna 1947 muutama paimenpoika Kuolleenmeren luoteiskulmalla Qumranissa heitteli ajankulukseen kiviä läheiseen luolaan. Kuului erikoinen kilahdus – kivi oli osunut saviruukkuun, jonka sisällä oli kirjakääröjä. Löytö oli ainutlaatuinen. Vanhimmat ruukun sisältämät tekstit olivat toiselta vuosisadalta ennen ajanlaskua ja uusimmat Jeesuksen jälkeiseltä ajalta.

Kuolleenmeren kadonnut kansa kuvaa juutalaisesta yhteisöstä eriytyneen juutalaisen ryhmän arkielämää: rituaaleja, sääntöjä, käytöstapoja, ruokakulttuuria ja runoutta. Mitä yhteisössä ajateltiin esimerkiksi tyhmyydestä ja häpeämättömistä naisista tai mitä olivat punaruskean lehmän rituaali ja Belialin seuraajien kiroaminen? Teksteihin ja niiden taustalla olevaan Qumranin yhteisöön tutustutaan kuvitteellisen Jaakob Ben Elieserin kokemusten kautta.

Suomennoskokoelma on kansainvälisesti arvostettujen suomalaisten Qumran-tutkijoiden työn tulosta. Teos valaisee radikaalin uskonnollisen yhteisön identiteetin muodostusta ja ideologian kehitystä juutalaisessa kulttuurissa aikana, josta tiedämme lähinnä Uuden testamentin tekstien perusteella.


Katso myös näitä tuotteita