Kirjalliset väärennökset — Huijauksia, plagiaatteja ja luovia lainauksia

Nyqvist, Sanna; Oja, Outi
Nimeke: Kirjalliset väärennökset — Huijauksia, plagiaatteja ja luovia lainauksia
Tekijät: Nyqvist, Sanna (Kirjoittaja)
Oja, Outi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524954693
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 381
Tuoteryhmät: Historia
Kielet ja kirjallisuus
Kulttuuri ja taide
Kirjastoluokka: 86 KIRJALLISUUSTIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kirjallisuudentutkimus, kaunokirjallisuus, kirjallisuus, tekstit, kirjailijat, tekijyys, plagiaatit, väärennökset, huijaus, sitaatit, alluusiot, intertekstuaalisuus
E-kirja, 2018
EPUB
22,00 €

Kuinka paljon taiteellisen vapauden nimissä saa lainata? Miten arvostettu runodebyytti muuttuu absurdiksi hölynpölyksi? Jos kaikki on jo sanottu, voiko kirjailija luoda mitään uutta ja omaa?

Kirjailijat lainaavat sanoja, juonenkäänteitä ja identiteettejä. Teksteissä kuuluu aina ääniä aiemmista teksteistä, mutta toisinaan lainaaminen ylittää sopivan ja sallitun rajat. Luvattomat lainaukset, plagiointi ja identiteettihuijaukset kertovat inhimillisistä heikkouksista ja pyrkimyksistä: kirjailijan halusta koskettaa, kostaa tai täyttää kirjallisen maailman suuret odotukset.

Kirjalliset väärennökset sukeltaa kirjallisuushistorian nurjalle puolelle. Erikoisissa tapauskertomuksissa tarkastellaan erilaisia väärennösten muotoja, huijauksiin johtaneita syitä ja niiden seurauksia. Kirjatehtailut salanimen turvin, tekaistut käsikirjoitukset, sepitetty kansalliseepos ja kuoleman lavastaminen kertovat paitsi kirjallisen maailman valtataisteluista myös kaunokirjallisuuden tekijyyden, aitouden ja kirjallisen arvon määrittelemisen vaikeudesta.


Katso myös näitä tuotteita