Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Kirjalliset väärennökset 4 — Mauri Sariolan plagiaatit ja perintö

Nyqvist, Sanna; Oja, Outi
Nimeke: Kirjalliset väärennökset 4 — Mauri Sariolan plagiaatit ja perintö
Tekijät: Nyqvist, Sanna (Kirjoittaja)
Oja, Outi (Kirjoittaja)
Niemi, Markus (Lukija)
Tuotetunnus: 9789523458475
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 26.5.2023
Hinta: 4,00 € (3,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Sarja: Kirjalliset väärennökset 4
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 1t 0m 0s
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kirjastoluokka: 86 KIRJALLISUUSTIEDE
Avainsanat: Bill S. Ballinger, Esko Laukko, Kynsi ja hammas, Mauri Sariola, Ritva Sarkola, Sen yli käy vain tuuli viheltäin, Tuula Sariola
Miksi kirjallisuutta väärennetään, ja miten kirjalliset väärennökset paljastuvat? Kuinka paljon taiteellisen vapauden nimissä saa lainata toisilta kirjailijoilta?

Mauri Sariolan plagiaatit ja perintö kerii auki monimutkaista plagiaattien ja salanimien vyyhtiä, joka muodostui Mauri Sariolan ja hänen tuotantonsa ympärille. Sariola saattoi dekkareissaan lainata - välillä reilustikin - jo olemassa olleita teoksia. Tekosistaan hän joutui lopulta maksamaan korvauksia amerikkalaiskirjailija Bill S. Ballingerille. Käräjille asti joutui kuitenkin hänen vaimonsa Tuula Sariola, kun paljastui, ettei hän ollutkaan kirjoittanut nimellään julkaistuja dekkareita. Mikä merkitys huijauksilla oli menestyneen dekkaribrändin luomisessa? Entä millaisin motiivein toimi omakustannekirjailija, joka koosti rikosromaanin Mauri Sariolan teksteistä?

Kuusiosainen Kirjalliset väärennökset -äänikirjasarja perustuu vuonna 2018 ilmestyneeseen samannimiseen teokseen. Sarja tuo mehukkaimmat palat kirjallisuushistorian nurjalta puolelta lukijoiden saataville uudessa formaatissa.


Katso myös näitä tuotteita