Kaikki vapaudesta

Enqvist, Kari; Hetemäki, Ilari; Tiilikainen,Teija
Nimeke: Kaikki vapaudesta
Tekijät: Enqvist, Kari (Toimittaja)
Hetemäki, Ilari (Toimittaja)
Tiilikainen,Teija (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524954150
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 21,00 € 5,00 € (4,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 310
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Demokratian tulevaisuus
Kesäale 7.6.–4.8.
Kirjastoluokka: 30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tiede, tutkimus, vapaus, vastuu, yksilönvapaus, sananvapaus, uskonnonvapaus, perusoikeudet, yhteiskunta, valtio (instituutio), kansalaisuus, julkinen valta, yksilönsuoja, teknologinen kehitys, luonto, kestävä kehitys
E-kirja, 2017
EPUB
13,00 €

Kuka saa puhua puolestani? Mihin minulla itselläni on valtaa, mihin vapaus? Kuinka maailma rajoittaa vapauttamme? Piileekö vapaudessa velvollisuuksia?

Kaikki vapaudesta uppoutuu vapauden rajankäynteihin. Mahdollisen ja mahdottoman erottava raja on liukuva. Tuon rajan paikasta neuvottelevat jatkuvasti erilaiset vastinparit – me ja he, ihminen ja luonto, yksilö ja valtio. Monet ennen ehdottomat rajat ovat liudentuneet: valtiota ei rakenneta enää yhden kansallisuuden varaan, uskonnoista voi poimia itselle sopivimmat tavat. Samalla uusia, utopistiseltakin kuulostavia mahdollisuuksia tuntuu olevan aivan ulottuvillamme. Geenejä ja luonnon rakenteita muokkaamalla voidaan parantaa sairauksia ja kenties jarruttaa ihmiskehon väistämätöntä rappeutumista.

Lisääntyvä vapaus saattaa toisinaan kääntyä itseään vastaan: pystymmekö oman hyvinvointimme kannalta järkeviin valintoihin tavarapaljouden ja nokkelien mainostajien armoilla? Kykenemmekö seulomaan kohtaamastamme tietotulvasta toden ja valheen?


Katso myös näitä tuotteita