Kahlitut — Orjuuden historia Amerikan mantereella

Kananoja, Kalle
Nimeke: Kahlitut — Orjuuden historia Amerikan mantereella
Tekijät: Kananoja, Kalle (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523451056
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 319
Tuoteryhmät: Historia
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 98.3 Amerikan historia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: orjakauppa, ihmiskauppa, afrikkalaiset, orjuus, orjat, mustat, arki, työ, plantaasit, terveys, identiteetti, vastarinta, vapautus, perusoikeudet, kuljetus, merikuljetus, rasismi, aatehistoria, sosiaalihistoria, taloushistoria
E-kirja, 2021
EPUB
21,00 €

Äänikirja, 2021
MP3
23,00 €

Orjakauppa Afrikan ja Amerikan mantereen välillä saavutti valtavat mittasuhteet uuden ajan alussa, päättyi veristen yhteenottojen jälkeen vasta 1800-luvun lopulla ja ehti tuona aikana vaikuttaa miljoonien ihmisten elämään.
Kahlitut kertoo, millaisia olivat Atlantin yli väkisin vietyjen ihmisten arki ja koettelemukset. Se selvittää, miksi juuri afrikkalaiset kuljetettiin Pohjois- ja Etelä-Amerikan orjaplantaaseille ja kuvaa ilmiötä myös omistajien ja afrikkalaisten kauppiaiden näkökulmasta. Orjakauppa oli tärkeänä palasena luomassa nykyisen maailmantalouden rakenteita.
Orjuudessa eläneet kykenivät oloista huolimatta pitämään kulttuuriaan elinvoimaisena ja myös selviytymään yhteisöllisyyden avulla. Millaisia vastarinnan muotoja käytettiin, ja miten vapaus lopulta muutti elämää? Mitä afrikkalaisuuden jälkiä voi nähdä vielä nykypäivänkin länsimaisessa populaarikulttuurissa? Millaista hintaa orjuudesta toisaalta yhä maksamme rasismin ja mellakoiden aikakaudella?


Katso myös näitä tuotteita