Johdatus estetiikkaan ja taiteenfilosofiaan

Puolakka, Kalle
Nimeke: Johdatus estetiikkaan ja taiteenfilosofiaan
Tekijät: Puolakka, Kalle (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523452619
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 15.3.2024
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 309
Tuoteryhmät: Kevät 2024
Perusteokset
Filosofia ja uskonto
Kulttuuri ja taide
Kirjastoluokka: 17.5 Yleinen estetiikka
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: estetiikka, taidefilosofia, kauneus, esteettisyys, maku (arvostelukyky), taide, taidekäsitykset, taideteokset, tulkinta, tekijyys, intentio, representaatio, tieto, tunteet, ilmaisu, ympäristöestetiikka
E-kirja, 2024
EPUB
21,00 €

Meitä kaikkia kiinnostaa, miltä asiat tuntuvat, näyttävät, kuulostavat.

Esteettisyys ei kuitenkaan ole pelkkää pintaa ja aistimellista mielihyvää. Johdatus estetiikkaan ja taiteenfilosofiaan pureutuu siihen, miten taide ja muut esteettiset ilmiöt kytkeytyvät tunteiden lisäksi tietoon ja ymmärrykseen. Mitä hyötyä taiteesta on? Miksi taideteos saattaa synnyttää niin voimakkaita reaktioita? Voiko myös jokapäiväinen arkemme olla esteettistä?

Lukijaa kuljetetaan estetiikan peruskysymysten pariin lukuisten konkreettisten esimerkkien avulla, jotka ulottuvat klassisesta musiikista ja modernista romaanikirjallisuudesta poptaiteen kautta videopeleihin ja tieteiselokuviin.
Kirjassa kiistellään makuasioista ja tarkastellaan muun muassa kauneuden perimmäistä olemusta, luonnon esteettistä arvoa sekä estetiikkaan liittyviä valtasuhteita.

Siinä sivussa elvytetään aiemmin kuolleeksi todettua taideteoksen tekijää ja hänen tarkoitusperiään sekä pohditaan, millaisia mahtoivat olla ihmiskunnan historian ensimmäiset taideteokset.


Katso myös näitä tuotteita