Itämainen estetiikka

Eväsoja, Minna
Nimeke: Itämainen estetiikka
Tekijät: Eväsoja, Minna (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524951876
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 247
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Historia
Kulttuuri ja taide
Kirjastoluokka: 17.5 Yleinen estetiikka
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: estetiikka, aasialaiset kulttuurit, kauneus, taide, taiteenlajit, kirjallisuus, poetiikka, mystiikka, sufilaisuus, islamilainen kulttuuri, islamilainen taide, itämaat, historia
E-kirja, 2016
PDF
24,00 €

Itämainen estetiikka avaa ikkunoita itämaisen kauneuden maailmoihin ja pohtii, mitä eri kulttuureissa ja eri aikoina on arvostettu tai pidetty kauniina. Teos hahmottaa pitkän ajallisen kaaren noin vuodesta 3000 eaa. tähän päivään sekä esittelee rikkaan kulttuurien ja taiteiden mosaiikin.

Tarkastelun lähtökohdat ovat arjessa ja siinä, kuinka kauneus ja sen arvostaminen ilmenevät jokapäiväisessä elämässä. Teoksessa korostetaan konkreettista tekemistä, taitoja ja taiteita. Lisäksi valotetaan esteettisten arvostusten filosofista kehystä, jota eri uskonnot ja ideologiat sekä kulttuuristen erityispiirteiden korostus muovaavat.

Itämainen estetiikka tarkastelee esteettisiä käsityksiä ja arvostuksia muun muassa Kiinassa, Japanissa, Kaakkois-Aasiassa, Intiassa, Mesopotamiassa, suufilaisessa mystiikassa, muinaisessa Egyptissä sekä arabialais-islamilaisessa kulttuurissa.


Katso myös näitä tuotteita