Henkinen ihminen — Henkinen ihmisessä & ihmisen ainutlaatuisuus

Rauhala, Lauri
Nimeke: Henkinen ihminen — Henkinen ihmisessä & ihmisen ainutlaatuisuus
Tekijät: Rauhala, Lauri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524950916
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 367
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Kirjastoluokka: 11.5 Nykyajan filosofia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: metafysiikka, eksistenssi, ihminen, ihmisyys, tajunta, tietoisuus, yksilöllisyys, persoona, persoonallisuuden kehitys
E-kirja, 2009
PDF
25,00 €

Ihminen eroaa laadullisesti esine- ja konemaailmasta: inhimillisen olemassaolon perusrakenteet ovat henkisiä. Teema on keskeinen myös empiirisissä tieteissä. Niissäkin tutkitaan ihmisen henkisiä toimintoja ja aikaansaannoksia. Henkinen ihminen sisältää teokset Henkinen Ihmisessä ja Ihmisen ainutlaatuisuus sekä Jussi Backmanin laatiman esseen Lauri Rauhalan ajattelusta.

Lauri Rauhala (1914-) on tehnyt filosofisen elämäntyönsä eksistentiaalisen fenomenologian parissa. Sen tärkeimmät analyysin kohteet ovat inhimillinen kokemus ja merkityksen ongelma. Rauhalalle ihminen on kehollinen, tajunnallinen ja situationaalinen eli elämäntilanteeseensa kietoutunut olento. Näine toisiinsa palautumattomine ulottuvuuksineen ihminen on ainutlaatuinen.

"Persoona on ainutkertainen. Häntä ei voida tutkia eikä käsitellä esineenä eikä välineenä. Hänen olemassaololleen tunnustetaan integriteetti eli hänen yksilöllisyytensä ja yksityisyytensä loukkaamattomuus. Hän on vapaa valitsemaan ja juuri siksi vastuullinen. Hän on henkinen olento, tai toisella tavalla ilmaisten, hän tulee persoonaksi lähinnä juuri siksi, että hänessä toimii henkinen kapasiteetti."
- Lauri Rauhala


Katso myös näitä tuotteita