Geneven henki — Kansainliiton historia

Mikkeli, Heikki
Nimeke: Geneven henki — Kansainliiton historia
Tekijät: Mikkeli, Heikki (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523452114
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 31.1.2023
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 415
Tuoteryhmät: Konfliktit maailmassa
Historia
Yhteiskunta
Politiikka
Kirjastoluokka: 91.81 Nykyaika
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kansainväliset järjestöt, kansainvälinen yhteisö, kansainväliset suhteet, kansainvälinen yhteistyö, kansainvälisyys, kansainvälinen politiikka, poliittinen historia, historia
E-kirja, 2023
EPUB
21,00 €

Vuonna 1919 ihmiskunta oli kokenut historiansa tuhoisimman sodan. Katastrofin toistuminen haluttiin estää perustamalla maailmanlaajuinen järjestö – Kansainliitto – edistämään aseistariisuntaa ja ratkaisemaan valtioiden välisiä konflikteja. Kansainliitto myös vastusti aktiivisesti globaalia rikollisuutta, erityisesti ihmiskauppaa ja huumeiden salakuljettamista. Vaikka järjestö ei onnistunut suurimmassa tavoitteessaan, rauhan säilyttämisessä, se oli tärkeä esikuva sodan raunioista nousseelle Yhdistyneille kansakunnille.

Geneven henki ei yhdy vakiintuneeseen käsitykseen Kansainliitosta suurena epäonnistumisena. 1900-lukua eivät leimanneet vain kansallinen uho ja sodankäynti, vaan silloin luotiin myös kansainvälistä yhteistoimintaa ja edistettiin globaalin maailman muotoutumista. 1920-luvulta lähtien alettiin vähitellen puhua ”Geneven hengestä”, jolla tarkoitettiin tätä uudenlaista ilmapiiriä.

Kansainliiton eli kautta aikojen ensimmäisen maailmanjärjestön toiminnan tunteminen auttaakin luomaan järjestystä sekavalta tuntuvaan nykymaailmaan, jossa kansainvälinen yhteistyö ja rauhanaate ovat entistä tärkeämpiä.


Katso myös näitä tuotteita