Aleksanteri Suuri – sankari ja myytti

Peltonen, Jaakkojuhani
Nimeke: Aleksanteri Suuri – sankari ja myytti
Tekijät: Peltonen, Jaakkojuhani (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523451148
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 264
Tuoteryhmät: Historia
Kulttuuri ja taide
Kirjastoluokka: 91 MAAILMANHISTORIA. EUROOPAN HISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kuninkaat, hallitsijat, sotapäälliköt, antiikki, henkilöhistoria, persoonallisuus, sankaruus, kultit, vaikuttavuus, vaikutukset, juutalaisuus, kristinusko, islam, historiankirjoitus, legendat, keskiaika, esikuvat, uusi aika, vaikutteet, kansallisuuskysymykset, populaarikulttuuri, historiankäsitys, historia
E-kirja, 2021
EPUB
19,00 €

Äänikirja, 2021
MP3
22,00 €

Mitä yhteistä on Julius Caesarilla, William Shakespearella, kuningatar Kristiinalla ja Jim Morrisonilla?
Aleksanteri Suuri, yksi historian tunnetuimmista henkilöistä, on inspiroinut heitä kaikkia. Makedonian kuningas ehti lyhyen valtakautensa aikana johtaa armeijansa tunnetun maailman ääriin asti, ja hänen myyttinsä on säilynyt tähän päivään saakka.
Aleksanteri Suuri - sankari ja myytti esittelee, millä tavoin legendaarista soturia on vuosituhansien ajan hyödynnetty moninaisten poliittisten, moraalisten ja ideologisten tarkoitusperien ajamiseen. Aleksanteria on pidetty niin Zeuksen kuin Egyptin viimeisen faaraonkin poikana, ja esimerkiksi profeetta Danielin näkyjen nelipäisen leopardin ja Koraanin Kaksisarvisen on tulkittu viittaavan häneen.
Aleksanteri on myös innoittanut taiteentekijöitä. Keskiajalla Aleksanterista kertovaa kirjallisuutta julkaistiin Skandinaviaa ja Kaakkois-Aasiaa myöten, ja sittemmin hän on löytänyt paikkansa muun muassa Bollywood-elokuvien ja japanilaisen animaation kuvastossa.


Katso myös näitä tuotteita