Ajatusten lähteillä — Aatteiden ja oppien historiaa

Myllykangas, Mikko; Pietikäinen, Petteri
Nimeke: Ajatusten lähteillä — Aatteiden ja oppien historiaa
Tekijät: Myllykangas, Mikko (Toimittaja)
Pietikäinen, Petteri (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524954235
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 423
Tuoteryhmät: Historia
Perusteokset
Kirjastoluokka: 90.2 Yleinen kulttuurihistoria
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: aatehistoria, oppihistoria, historiantutkimus, aatteet, teoriat, ihmiskuva, maailmankuva, tieteenalat, tieteenhistoria, tieteenfilosofia, käsitehistoria, tiede, historia
E-kirja, 2017
EPUB
25,00 €

Ihmisiltä on luontevaa kysyä, mistä he ovat kotoisin tai kuinka hyvin he tuntevat sukujuuriaan. Harva tohtii kuitenkaan tiedustella, mistä keskustelukumppanin ajatukset ovat peräisin. Elämme harhassa, että ajatuksemme olisivat omiamme, vaikka valtaosa uskomuksistamme on vain lainoja aikaisemmilta sukupolvilta.

Aate- ja oppihistoria tutkii näitä käsitysten ja oppirakennelmien vaiheita. Nykyhetkessä on tärkeää ymmärtää, millaisia näkemyksiä ja päättelykulkuja on kätkeytynyt erilaisten hyviksi tai huonoiksi koettujen historiallisten tapahtumien taustalle. Kaikki ihmisten teot pohjautuvat lopulta jonkinlaisiin ajatuksiin.

Ajatusten lähteillä esittelee aate- ja oppihistoriallisen tutkimuksen perusteita ja käy läpi esimerkkitapausten avulla muun muassa tunneteorioita, utopioiden historiaa ja yhdysvaltalaisen liberalismin edistysihanteita. Teos myös osoittaa, kuinka psykiatriset tai lääketieteelliset käsitykset vaikkapa tuberkuloosista, mielisairauksista ja itsemurhasta voivat ohjata koko yhteiskunnan suuntaa.


Katso myös näitä tuotteita