Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

1900-luvun saksalainen yhteiskuntateoria

Kauppinen, Ilkka; Pyykkönen, Miikka; Moisio, Olli-Pekka
Nimeke: 1900-luvun saksalainen yhteiskuntateoria
Tekijät: Kauppinen, Ilkka (Toimittaja)
Pyykkönen, Miikka (Toimittaja)
Moisio, Olli-Pekka (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524954648
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 310
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Historia
Yhteiskunta
Politiikka
Kirjastoluokka: 30.01
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: yhteiskuntateoriat, talousteoriat, kapitalismi, elämismaailma, yhteiskunta, rakenne (ominaisuudet), sosiaalinen konstruktivismi, sosiaaliset suhteet, toiminta, politiikka, kriittinen teoria, julkisuus, paradigmat, viestintä, riskiyhteiskunta, toimintateoria, sosiologia, yhteiskuntafilosofia
E-kirja, 2019
EPUB
25,00 €

Yhteiskuntateoriaa tarvitaan, jotta osaisimme arvioida ja tulkita, mitä ympärillämme tapahtuu, mitä tulevaisuudelta voidaan odottaa ja miten yhteiskunnalliseen todellisuuteen on mahdollista vaikuttaa.

1900-luvun saksalainen yhteiskuntateoria luotaa sitä, minkälaisin käsitteellisin välinein saksankieliset talous- ja yhteiskuntatieteilijät sekä filosofit ovat lähestyneet sosiaalista todellisuutta ja yksittäisen ihmisen paikkaa siinä. Tarkastelun kohteet vaihtelevat taloudesta totalitarismiin ja yksilön toiminnasta yhteiskunnallisiin rakenteisiin. Yhtenä kantavana teemana saksalaisessa ajattelussa on ollut pyrkimys yhdistää teoretisointi ja vallitsevien epäkohtien korjaaminen.

Karl Marxin kapitalismikritiikistä Ulrich Beckin riskiyhteiskunnan analyysiin kulkee vaikuttava kaari saksalaista yhteiskuntateoriaa. Mukaan mahtuu niinkin erilaisia teoreetikoita kuin Max Weber, Joseph Schumpeter, Theodor Adorno, Hannah Arendt ja Jürgen Habermas - saksalaisen yhteiskunta-ajattelun pantheon on yhtä pitkä kuin nimekäskin.


Katso myös näitä tuotteita