1900-luvun ranskalainen yhteiskuntateoria

Pyykkönen, Miikka; Kauppinen, Ilkka
Nimeke: 1900-luvun ranskalainen yhteiskuntateoria
Tekijät: Pyykkönen, Miikka (Toimittaja)
Kauppinen, Ilkka (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524953429
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 38,00 € (34,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 461
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Yhteiskunta
Politiikka
Kirjastoluokka: 30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: yhteiskuntateoriat, yhteiskuntafilosofia, strukturalismi, sosiologia, poststrukturalismi, marxismi, historia, eksistentialismi
E-kirja, 2015
EPUB
25,00 €

Filosofiaa, sosiologiaa ja antropologiaa - strukturalismia, psykoanalyysia, eksistentialismia, situationismia, poststrukturalismia!

Yhteiskuntateoria on länsimainen - tarkemmin sanottuna eurooppalainen - keksintö. Vaikka yhteiskuntatieteellinen tutkimus on sittemmin levinnyt koko maailmaan, on Eurooppa - erityisesti Ranska, Saksa ja Iso-Britannia - Pohjois-Amerikan rinnalla yhä vahvin yhteiskunnallisen tiedon tuottaja. 1900-luvun ranskalainen yhteiskuntateoria esittelee kattavasti keskeisimmät ranskalaiset teoreetikot ja teoreettiset suuntaukset. Mukana ovat tunnetut Marcel Mauss, Simone de Beauvoir, Jean-Paul Sartre, Claude Levi-Strauss, Louis Althusser, Pierre Bourdieu, Emile Durkheim ja Michel Foucault mutta myös tuntemattomampia ajattelijoita. Kirja tarjoaa asiantuntevan ja lukijaystävällisen katsauksen keskeisimpiin ranskalaisteoreetikoihin ja heidän yhteiskuntateorioihinsa. "Yhteiskuntateoreetikon työssä ei olisi paljoa mieltä ellei hän pyrkisi teoriansa vakuuttavuuden ja sisäisen kauneuden lisäksi myös siihen, että jokin varteenotettava yleisö tutustuu teoriaan ja keskustelee siitä."


Katso myös näitä tuotteita