Virukset — Näkymättömät viholliset

Vuento, Matti
Nimeke: Virukset — Näkymättömät viholliset
Tekijät: Vuento, Matti (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523456389
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 29.4.2020
Hinta: 10,00 € (9,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2. painos, 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 320
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 56.3 Yleinen mikrobiologia
Avainsanat: virukset, virustaudit, epidemiat, pandemiat, rokotukset, rokotteet, virologia, tartuntataudit, hyötykäyttö, lääketiede, historia
Pehmeäkantinen kirja, 2022

13,00 €

Viruksia kammotaan ja yritetään vältellä viimeiseen saakka. Nämä bakteerejakin pienemmät näkymättömät viholliset lymyilevät ovenkahvoissa, rahoissa ja valokatkaisimissa eli kaikkialla, missä ihmiset kokoontuvat ja liikkuvat. Jo yksi aivastus riittää aiheuttamaan kausi-influenssan bussilliselle ihmisiä.

Yleensä nämä solujen loiset eivät aiheuta isäntäeliölleen huomattavaa haittaa. Viruksen vierailu voi kuitenkin olla tappava, kuten viime vuosikymmenten ebola-, lintuinfluenssa- ja HIV-pandemioista on opittu. Viruksia on löydetty kaikista maapallon eliöistä, ja niillä on tärkeä rooli evoluutiossa ja ekosysteemin toimimisessa. Niitä on myös opittu hyödyntämään muun muassa hyönteisten ja syöpien torjunnassa sekä geenien korjaamisessa.

Virukset vie silmiä avaavalle matkalle virusten ja virustautien kiehtovaan maailmaan. Se kertoo virusten lisääntymistavoista ja keinoista tunkeutua soluihin sekä esittelee virustautien ja virusten löytämisen historiaa. Lukija pääsee myös pohtimaan, mikä on virusten alkuperä, kannattaako rokotuksia ottaa ja voivatko virukset uhata jopa koko ihmiskunnan olemassaoloa.


Katso myös näitä tuotteita