Virukset — Näkymättömät viholliset

Vuento, Matti
Nimeke: Virukset — Näkymättömät viholliset
Tekijät: Vuento, Matti (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523450998
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 13,00 € (11,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2. painos, 2022
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 320
Tuoteryhmät: Perusteokset
Terveys ja hyvinvointi Suomessa
Terveys ja hyvinvointi
Ympäristö ja luonto
Palkitut teokset ja palkintoehdokkuudet
Kirjastoluokka: T59.13 Lääketieteellinen mikrobiologia. Immunologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: virukset, virologia, virustaudit, tartuntataudit, epidemiat, pandemiat, rokotteet, hyötykäyttö, biotekniikka, lääketiede, historia
E-kirja, 2020
EPUB
10,00 €

Viruksia kammotaan ja yritetään vältellä viimeiseen saakka. Nämä bakteerejakin pienemmät näkymättömät viholliset lymyilevät ovenkahvoissa, rahoissa ja valokatkaisimissa eli kaikkialla, missä ihmiset kokoontuvat ja liikkuvat. Jo yksi aivastus riittää aiheuttamaan kausi-influenssan bussilliselle ihmisiä.

Yleensä nämä solujen loiset eivät aiheuta isäntäeliölleen huomattavaa haittaa. Viruksen vierailu voi kuitenkin olla tappava, kuten viime vuosikymmenten ebola-, lintuinfluenssa- ja HIV-pandemioista on opittu. Viruksia on löydetty kaikista maapallon eliöistä, ja niillä on tärkeä rooli evoluutiossa ja ekosysteemin toimimisessa. Niitä on myös opittu hyödyntämään muun muassa hyönteisten ja syöpien torjunnassa sekä geenien korjaamisessa.

Virukset vie silmiä avaavalle matkalle virusten ja virustautien kiehtovaan maailmaan. Se kertoo virusten lisääntymistavoista ja keinoista tunkeutua soluihin sekä esittelee virustautien ja virusten löytämisen historiaa. Lukija pääsee myös pohtimaan, mikä on virusten alkuperä, kannattaako rokotuksia ottaa ja voivatko virukset uhata jopa koko ihmiskunnan olemassaoloa.

Vuonna 2020 maailmalle levisi vaarallinen viruspandemia. Tämän uuden pokkaripainoksen loppuun on liitetty lyhyt katsaus sen aiheuttajasta, SARS-CoV-2-koronaviruksesta.


Katso myös näitä tuotteita