Verta vuotava kuva ja muita outoja ihmeitä — Eletty usko myöhäiskeskiajalla

Katajala-Peltomaa, Sari; Kuuliala, Jenni; Räsänen, Marika
Nimeke: Verta vuotava kuva ja muita outoja ihmeitä — Eletty usko myöhäiskeskiajalla
Tekijät: Katajala-Peltomaa, Sari (Kirjoittaja)
Kuuliala, Jenni (Kirjoittaja)
Räsänen, Marika (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523457461
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 22.2.2022
Hinta: 21,00 € (19,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos:
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 383
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 91.6 Keskiaika
Avainsanat: keskiaika, historia, arki, uskonto, uskomukset, pyhimykset, elinolot, kulttuurihistoria, perheet, sosiaalihistoria, pyhiinvaellukset, roomalaiskatolinen kirkko, pyhiinvaeltajat, palvonta
Äänikirja, 2022
MP3
23,00 €

Kovakantinen kirja, 2022
Suojapaperi
34,00 €

Myllärin mädäntynyt aasi virkoaa henkiin, raivopäisen mustasukkaisesta aviomiehestä sukeutuu säyseä ja rakastava puoliso ja vuolaaseen virtaan pudonnut pikkulapsi löytyy kolme päivää myöhemmin täysin vahingoittumattomana - mutta puhumaan oppineena.

Hädän hetkellä keskiajan ihminen kääntyi pyhimysten puoleen. Pyhimykset välittivät jumalallista voimaa ja saivat aikaan ihmeitä: palauttivat sokeille näkökyvyn, korjasivat vääntyneitä raajoja, auttoivat löytämään kadonneita tavaroita. Vuorovaikutus heidän kanssaan oli erottamaton osa jokapäiväistä elämää.

Verta vuotava kuva ja muita outoja ihmeitä uppoutuu ihmekokemusten, pyhimysten kunnioittamisen ja eletyn uskon suhteeseen myöhäiskeskiajan Euroopassa. Hätkähdyttävien ja traagisten tapausten takaa paljastuu mitä moninaisimpia tarinoita ja kohtaloita. Samalla selviää, millaisiin hämmästyttäviin ihmetekoihin ovat pystyneet muiden muassa luostarijärjestön perustaja Birgitta, Ranskan kuningas Ludvig IX sekä filosofi-teologi Tuomas Akvinolainen.


Katso myös näitä tuotteita