Verta vuotava kuva ja muita outoja ihmeitä — Eletty usko myöhäiskeskiajalla

Katajala-Peltomaa, Sari; Kuuliala, Jenni; Räsänen, Marika
Nimeke: Verta vuotava kuva ja muita outoja ihmeitä — Eletty usko myöhäiskeskiajalla
Tekijät: Katajala-Peltomaa, Sari (Kirjoittaja)
Kuuliala, Jenni (Kirjoittaja)
Räsänen, Marika (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523451605
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 15.2.2022
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 381
Tuoteryhmät: Historia
Kirjastoluokka: 91.6 Keskiaika
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ihmeet, uskonnolliset kokemukset, ihmeparannus, näyt, uskonelämä, kunnioitus, vuorovaikutus, pyhimykset ja pyhät, votiivit, pyhiinvaellukset, pyhimykseksi julistaminen, todistukset (asiakirjat), kertomukset, uskonnollinen perinne, kristinusko, myöhäiskeskiaika, keskiaika
Äänikirja, 2022
MP3
23,00 €

E-kirja,
EPUB
21,00 €

Myllärin mädäntynyt aasi virkoaa henkiin, raivopäisen mustasukkaisesta aviomiehestä sukeutuu säyseä ja rakastava puoliso ja vuolaaseen virtaan pudonnut pikkulapsi löytyy kolme päivää myöhemmin täysin vahingoittumattomana - mutta puhumaan oppineena.

Hädän hetkellä keskiajan ihminen kääntyi pyhimysten puoleen. Pyhimykset välittivät jumalallista voimaa ja saivat aikaan ihmeitä - palauttivat sokeille näkökyvyn, korjasivat vääntyneitä raajoja, herättivät kuolleita henkiin. Vuorovaikutus heidän kanssaan oli erottamaton osa arkea.

Verta vuotava kuva ja muita outoja ihmeitä uppoutuu ihmekokemusten, pyhimysten kunnioittamisen ja eletyn uskon suhteeseen myöhäiskeskiajan Euroopassa. Hätkähdyttävien, traagisten ja järkyttävien tapausten takaa paljastuu mitä moninaisimpia tarinoita ja kohtaloita. Niiden lisäksi tutuksi tulevat keskiaikaiset pyhimykset luostarijärjestön perustaja Birgitasta abbedissa Clara Montefalcolaiseen ja kuningas Ludvig IX:stä filosofi-teologi Tuomas Akvinolaiseen.


Katso myös näitä tuotteita