Työnohjaus ja coaching — Tukea työssä onnistumiseen

Kupias, Päivi
Nimeke: Työnohjaus ja coaching — Tukea työssä onnistumiseen
Tekijät: Kupias, Päivi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523457928
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 19.10.2022
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 212
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 69.13 Henkilöstöpolitiikka
Pehmeäkantinen kirja, 2022

27,90 €

Työnohjauksessa asiakas tutkii omaa työtään koulutetun työnohjaajan avulla ja oppii samalla sekä työstään että itsestään. Työelämään sijoittuvassa coachingissa tavoitteena on, että asiakas oppii hyödyntämään ammatillista potentiaaliaan täysipainoisesti. Käytännössä molempia tehdään paljolti samalla tavalla ja samanlaisen ohjausosaamisen varassa. Milloin siis työnohjaus sopii paremmin, ja milloin coachingista olisi enemmän hyötyä?

Työnohjaus ja coaching pureutuu ohjausmuotojen eroihin ja yhtäläisyyksiin. Ohjauksen tilaajan lisäksi myös ohjaajan on hyvä olla kartalla eri ohjausmuotojen vahvuuksista. Mitä useammanlaisia työvälineitä ohjaajalla on käytössään, sitä paremmin hän osaa hahmottaa asiakkaidensa tarpeita ja tukea heitä sopivalla tavalla.

Teos kuvaa myös työnohjaajien ja coachien käsityksiä omasta työstään ohjaajana. Millaisista lähtökohdista käytännön työtä tehdään? Koetaanko toisen ohjausmuodon edustajat kumppaneiksi vai kilpailijoiksi? Voisivatko työnohjaajat ja coachit oppia toisiltaan?


Katso myös näitä tuotteita