Työnohjaus ja coaching — Tukea työssä onnistumiseen

Kupias, Päivi
Nimeke: Työnohjaus ja coaching — Tukea työssä onnistumiseen
Tekijät: Kupias, Päivi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523451926
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 29.9.2022 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 29.9.2022
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 220
Tuoteryhmät: Syksy 2022
Kirjastoluokka: 69.13 Henkilöstöpolitiikka
E-kirja, 2022
EPUB
23,00 €

Työnohjauksessa asiakas tutkii omaa työtään koulutetun työnohjaajan avulla ja oppii samalla sekä työstään että itsestään. Työelämään sijoittuvassa coachingissa tavoitteena on, että asiakas oppii hyödyntämään ammatillista potentiaaliaan täysipainoisesti. Käytännössä molempia tehdään paljolti samalla tavalla ja samanlaisen ohjausosaamisen varassa. Milloin siis työnohjaus sopii paremmin, ja milloin coachingista olisi enemmän hyötyä?

Työnohjaus ja coaching pureutuu ohjausmuotojen eroihin ja yhtäläisyyksiin. Ohjauksen tilaajan lisäksi myös ohjaajan on hyvä olla kartalla eri ohjausmuotojen vahvuuksista. Mitä useammanlaisia työvälineitä ohjaajalla on käytössään, sitä paremmin hän hahmottaa avun ja tuen tarvetta ja osaa auttaa sopivalla tavalla.

Teos kuvaa myös työnohjaajien ja coachien käsityksiä omasta työstään ohjaajana. Millaisista lähtökohdista käytännön työtä tehdään? Koetaanko toisen ohjausmuodon edustajat kumppaneiksi vai kilpailijoiksi? Voisivatko työnohjaajat ja coachit oppia toisiltaan?


Katso myös näitä tuotteita