Tutkimusmatkoja saarille — Luonnon monimuotoisuutta kartoittamassa

Hanski, Ilkka
Nimeke: Tutkimusmatkoja saarille — Luonnon monimuotoisuutta kartoittamassa
Tekijät: Hanski, Ilkka (Kirjoittaja)
Rajalin, Juhani (Lukija)
Tuotetunnus: 9789523457331
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 26.11.2021
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 11t 9m 0s
Sivumäärä: 352
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kirjastoluokka: 56.9 Ekologia. Eliömaantiede
E-kirja, 2016
EPUB
23,00 €

Pehmeäkantinen kirja, 2019

20,00 €

Elämän valtava kirjo on planeettamme hämmästyttävimpiä piirteitä. Eliölajeja on syntynyt ja sammunut vuosimiljoonien saatossa, mutta evoluutiota tapahtuu edelleen, aivan silmiemme edessä. Kun ympäristöolot muuttuvat, lajit voivat joko sopeutua uusiin olosuhteisiin, etsiytyä sopivaan ympäristöön tai kadota.

Akateemikko Ilkka Hanskin tutkimukset kuudelta saarelta ympäri maailmaa - Borneon sademetsistä piskuiselle Haminanluodolle - auttavat ymmärtämään, mitä luonnon monimuotoisuus on ja miten se on kehittynyt. Lähes puolen vuosisadan aikana kertyneet havainnot kertovat myös ennennäkemättömän nopeista muutoksista, jotka ovat ihmisen aiheuttamia. Miten eri eliölajit reagoivat ilmaston lämpenemiseen? Mitä tarkoittaa luonnon globalisaatio? Mitä ovat vieraslajit, ja miksi ne uhkaavat monimuotoisuutta? Miten kaikki tämä vaikuttaa ihmiseen?

Tutkimusmatkoja saarille on maailmanlaajuisesti arvostetun ekologin mukaansatempaava kertomus elämäntyöstään. Samalla se on vaikuttava puheenvuoro luonnon monimuotoisuuden vaalimisen puolesta.


Katso myös näitä tuotteita