Tutkimusmatkoja saarille — Luonnon monimuotoisuutta kartoittamassa

Hanski, Ilkka
Nimeke: Tutkimusmatkoja saarille — Luonnon monimuotoisuutta kartoittamassa
Tekijät: Hanski, Ilkka (Kirjoittaja)
Markula, Juha (Kuvittaja)
Keskitalo, Jorma (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523450462
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 20,00 € (18,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 352
Tuoteryhmät: Ympäristö ja luonto
Palkitut teokset ja palkintoehdokkuudet
Kirjastoluokka: 56.9 Ekologia. Eliömaantiede
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: luonnon monimuotoisuus, biodiversiteetti, eliöyhteisöt, eliömaantiede, ekosysteemit (ekologia), lajit, elinympäristö, ekologia, sopeutuminen, evoluutio
E-kirja, 2016
EPUB
23,00 €

Äänikirja, 2021
MP3
23,00 €

Elämän valtava kirjo on planeettamme hämmästyttävimpiä piirteitä. Eliölajeja on syntynyt ja sammunut vuosimiljoonien saatossa, mutta evoluutiota tapahtuu edelleen, aivan silmiemme edessä. Kun ympäristöolot muuttuvat, lajit voivat joko sopeutua uusiin olosuhteisiin, etsiytyä sopivaan ympäristöön tai kadota.

Akateemikko Ilkka Hanskin tutkimukset kuudelta saarelta ympäri maailmaa - Borneon sademetsistä piskuiselle Haminanluodolle - auttavat ymmärtämään, mitä luonnon monimuotoisuus on ja miten se on kehittynyt. Lähes puolen vuosisadan aikana kertyneet havainnot kertovat myös ennennäkemättömän nopeista muutoksista, jotka ovat ihmisen aiheuttamia. Miten eri eliölajit reagoivat ilmaston lämpenemiseen? Mitä tarkoittaa luonnon globalisaatio? Mitä ovat vieraslajit, ja miksi ne uhkaavat monimuotoisuutta? Miten kaikki tämä vaikuttaa ihmiseen?

Tutkimusmatkoja saarille on maailmanlaajuisesti arvostetun ekologin mukaansatempaava kertomus elämäntyöstään. Samalla se on vaikuttava puheenvuoro luonnon monimuotoisuuden vaalimisen puolesta.


Katso myös näitä tuotteita