Tekniikan filosofia

Niiniluoto, Ilkka
Nimeke: Tekniikan filosofia
Tekijät: Niiniluoto, Ilkka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523450882
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2. painos, 2021
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 372
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 11 FILOSOFIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: filosofia, teknologia, teknologinen kehitys, historia, tulevaisuus, arvot (käsitykset), etiikka, tekniset tieteet, teknologiapolitiikka, innovaatiot, tieteen edistyminen, yhteiskuntakehitys, hyvä elämä
E-kirja, 2020
EPUB
21,00 €

Tekniikka on läsnä kaikkialla ja säätelee vahvasti kulttuurin ja yhteiskunnan kehitystä. Mutta auttaako tekniikka ihmiskuntaa kukoistamaan, vai ajaako se koko maapallon kohti tuhoa? Mikä on tekniikan ja tieteen ero? Voivatko robotit tulla tietoisiksi ja ottaa vallan ihmisiltä?

Akateemikko Ilkka Niiniluodon teos on ensimmäinen suomenkielinen kokonaisesitys tekniikan filosofiasta. Tekniikan kehityksen hallittavuus on noussut ihmiskunnan kohtalonkysymykseksi, kun jälkiteollista kulutusyhteiskuntaa muokkaavat uudet vahvat teknologiat, kuten digitalisaatio ja tekoäly. Tekniikan mahdollisuuksien ja vaarojen ymmärtäminen edellyttääkin monitieteistä tutkimusta, jossa kokonaiskuvaa rakentavalla tekniikan filosofialla on tärkeä rooli.

Homo sapiens ei ole evoluution päätepiste, ja uudet kehitysaskeleet vaativat uudenlaisia välineitä. Tekniikan kehitystä pitäisi kuitenkin osata suunnata vastuullisesti kohti hyvää elämää, mikä edellyttää vuorovaikutusta ja filosofista ymmärrystä. Ratkaisut ihmiskunnan suuriin kysymyksiin voidaan siksi saavuttaa vain ihmistieteilijöiden ja insinöörien yhteistoiminnan avulla.


Katso myös näitä tuotteita