Tahdottoman tietämisen autuus — Estetiikka ja taiteenfilosofia

Schopenhauer, Arthur
Nimeke: Tahdottoman tietämisen autuus — Estetiikka ja taiteenfilosofia
Tekijät: Schopenhauer, Arthur (Kirjoittaja)
Pitkänen, Risto (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523452657
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 15.1.2024 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 15.1.2024
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 320
Tuoteryhmät: Kevät 2024
Kirjastoluokka: 17.5 Yleinen estetiikka
Arthur Schopenhauer tunnetaan erityisesti pessimistisestä elämänfilosofiastaan, jonka ytimessä ovat yllättäen estetiikka ja taidefilosofia. Schopenhauerin mukaan juuri estetiikka tarjoaa (hetkellisen) vapautuksen pessimismistä: se irrottaa ihmisen tahdon ja loputtoman haluamisen ikeestä ja avaa siten tien korkeimpaan tietoon.

Tahdottoman tietämisen autuus esittelee uudenlaisen tavan ymmärtää esteettistä kokemusta ja taidetta. Teos sisältää Schopenhauerin Maailma tahtona ja mielteenä (Die Welt als Wille und Vorstellung) -teoksen estetiikkaa käsittelevät osat. Schopenhauer pohtii muun muassa taiteilijaneroa poikkeusyksilönä, joka avaa ideoiden maailmaa muille ihmisille, sekä tragedian huipentumista vapaaehtoiseen luopumiseen elämästä ja elämäntahdosta.

Schopenhauerin pessimistinen elämänfilosofia ja estetiikka ovat saaneet laajaa vastakaikua kirjailijoiden ja säveltäjien keskuudessa. Eloisalla ja perinteisen filosofian vaikeista käsitteistä vapaalla tyylillä esitettyihin ajatuksiin tutustuminen on tuskatonta myös kaikille muille elämän ja taiteen kysymyksiä pohtiville.


Katso myös näitä tuotteita