Suomi omaksi kodiksi — Kotouttamispolitiikka ja sen kehittämismahdollisuudet

Saukkonen, Pasi
Nimeke: Suomi omaksi kodiksi — Kotouttamispolitiikka ja sen kehittämismahdollisuudet
Tekijät: Saukkonen, Pasi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523450943
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 271
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Politiikka
Kirjastoluokka: 32.21 Siirtolaiset. Pakolaiset
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: maahanmuuttajat, kotouttaminen (maahanmuuttajat), politiikkaohjelmat, arviointi, kehittäminen, kotoutuminen (maahanmuuttajat), osallisuus, työllistyminen, sosiaalinen integraatio, monikulttuurisuus
E-kirja, 2020
EPUB
23,00 €

Suomi on muihin Euroopan maihin verrattaessa kotouttamispolitiikan edelläkävijöitä. Millaista tuo politiikka on, ja mitä meillä käytännössä tehdään? Entä missä on epäonnistuttu ja mitä pitäisi tehdä toisin?

Maahanmuuttajien kotoutumisella on suuri yhteiskunnallinen merkitys, ja siksi siihen tulee panostaa entistä tarmokkaammin. Kotouttamisella ehkäistään ihmisten ja väestöryhmien syrjäytymisestä syntyviä kustannuksia ja toisaalta lisätään työllisyyttä sekä yhteiskunnallista yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Suomi omaksi kodiksi tarjoaa uusinta tietoa kotouttamispolitiikan keinovalikoimasta, konkreettisia ehdotuksia sekä eväitä kotouttamisesta käytävään keskusteluun. On tärkeää, että monikulttuurisessa Suomessa kaikki taustastaan ja identiteetistään riippumatta pystyvät tuntemaan itsensä ainakin jossain määrin suomalaisiksi ja haluavat toimia yhteiseksi hyväksi.

Kirjassa tarkastellaan niin julkisen sektorin, kolmannen sektorin kuin yritysten roolia kotoutumisen sujuvoittamisessa. Kotoutumisen edistäminen kuuluukin kaikille: koko yhteiskunnalle ja jokaiselle hallinnonalalle.


Katso myös näitä tuotteita