Suomalaiset muslimit

Pauha, Teemu; Konttori, Johanna
Nimeke: Suomalaiset muslimit
Tekijät: Pauha, Teemu (Toimittaja)
Konttori, Johanna (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523457553
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 1.4.2022
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 263
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 29.7 Islam ja sen mytologia
Avainsanat: muslimit, uskonnolliset vähemmistöt, islam, islamilainen kulttuuri, somalit, tataarit, maahanmuuttajat, pukeutuminen
Pehmeäkantinen kirja, 2022

36,00 €

Mikä on tyypillistä juuri suomalaiselle islamille? Mitä nuoret muslimit ajattelevat naisiin ja miehiin kohdistuvien normien erilaisuudesta? Minkälaista on kotimaisten moskeijoiden tarjoama uskonnonopetus?

Muslimien määrä Suomessa on arviolta kaksinkertaistunut kymmenen viime vuoden aikana ja jatkaa edelleen kasvuaan. Yhä suurempi osa muslimeista on Suomessa syntyneitä tai Suomen kansalaisuuden hankkineita. Samalla muslimit ovat entistä näkyvämpi osa yhteiskuntaa. Islamiin liittyvät kysymykset, kuten radikalisoituminen, moskeijoiden rakentaminen, naisten pukeutuminen ja islamin kouluopetus, ovat usein esillä julkisessa keskustelussa.

Suomalaiset muslimit tarjoaa tuoretta tietoa muslimien arjesta ja ajatuksista nyky-Suomessa. Teos käsittelee monipuolisesti eri elämänpiirejä koulunkäynnistä työelämään ja internetin käytöstä liikuntaharrastuksiin. Useimmat kirjan luvuista perustuvat muslimien parissa tehtyihin haastatteluihin, ja osa kirjoittajista on itsekin muslimeja.


Katso myös näitä tuotteita