Suomalaiset muslimit

Pauha, Teemu; Konttori, Johanna
Nimeke: Suomalaiset muslimit
Tekijät: Pauha, Teemu (Toimittaja)
Konttori, Johanna (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523451629
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 31.3.2022
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 263
Tuoteryhmät: Perusteokset
Filosofia ja uskonto
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 29.7 Islam ja sen mytologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: muslimit, suomalaiset, islam, islamilainen kulttuuri, uskonnolliset vähemmistöt, uskonnolliset yhteisöt, šiialaisuus, sharia, perheoikeus, sukupuolielinten silpominen, naisen asema, somalit, naiset, sukupuolimoraali, siveellisyys, pukeutuminen, liikunta, Internet, etninen syrjintä, islamofobia, uskontokasvatus, rukoileminen
E-kirja, 2022
EPUB
23,00 €

Mikä on tyypillistä juuri suomalaiselle islamille? Mitä nuoret muslimit ajattelevat naisiin ja miehiin kohdistuvien normien erilaisuudesta? Minkälaista on kotimaisten moskeijoiden tarjoama uskonnonopetus?

Muslimien määrä Suomessa on arviolta kaksinkertaistunut kymmenen viime vuoden aikana ja jatkaa edelleen kasvuaan. Yhä suurempi osa muslimeista on Suomessa syntyneitä tai Suomen kansalaisuuden hankkineita. Samalla muslimit ovat entistä näkyvämpi osa yhteiskuntaa. Islamiin liittyvät kysymykset, kuten radikalisoituminen, moskeijoiden rakentaminen, naisten pukeutuminen ja islamin kouluopetus, ovat usein esillä julkisessa keskustelussa.

Suomalaiset muslimit tarjoaa tuoretta tietoa muslimien arjesta ja ajatuksista nyky-Suomessa. Teos käsittelee monipuolisesti eri elämänpiirejä koulunkäynnistä työelämään ja internetin käytöstä liikuntaharrastuksiin. Useimmat kirjan luvuista perustuvat muslimien parissa tehtyihin haastatteluihin, ja osa kirjoittajista on itsekin muslimeja.


Katso myös näitä tuotteita