Sodan maantiede — Maaston ja olosuhteiden vaikutus sodankäyntiin 1850-luvulta nykypäivään

Tuunainen, Pasi
Nimeke: Sodan maantiede — Maaston ja olosuhteiden vaikutus sodankäyntiin 1850-luvulta nykypäivään
Tekijät: Tuunainen, Pasi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523458413
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Tulossa 28.2.2023
Ilmestymispäivä: 28.2.2023
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 420
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 90.3 Yleinen sotahistoria
Kovakantinen kirja, 2023

36,00 €

Viidakot, vuoristot, mutaiset tasangot ja ylipääsemättömät virrat. Maailman sotahistoriassa tunnetaan useita esimerkkejä, joissa suurvallat tai materiaalisesti ja teknisesti ylivoimaiset armeijat ovat joutuneet vaikeuksiin epäsuotuisan ympäristön vuoksi.
Sodan maantiede analysoi, kuinka paljon erilaiset maantieteelliset tekijät ovat vaikuttaneet maasotatoimien johtamiseen, kulkuun ja lopputuloksiin. Kun otetaan huomioon taistelupaikkojen maaperä, pinnanmuodot, ilmasto-olot, kasvillisuus, säätila ja näkyvyys, voidaan viimein selittää monia yllättäviä menestyksiä sekä erikoiselta tuntuvia ja huonosti päättyneitä sotatoimia.
Maaston ja olosuhteiden merkitystä havainnollistavat runsaat esimerkkitapaukset eri aikakausilta ja eri puolilta maailmaa Krimin sodasta maailmansotiin ja kylmän sodan yhteenotoista Syyrian ja Irakin kaupunkitaisteluihin. Miksi ulkomailla kavahdettiin Karjalan ja Kainuun metsiä? Millä tavoin tunneliverkostot vaikuttivat Vietnamin sodan kulkuun? Millainen on ollut maaston rooli Ukrainassa käydyissä kamppailuissa?


Katso myös näitä tuotteita