Sodan maantiede — Maaston ja olosuhteiden vaikutus sodankäyntiin 1850-luvulta nykypäivään

Tuunainen, Pasi
Nimeke: Sodan maantiede — Maaston ja olosuhteiden vaikutus sodankäyntiin 1850-luvulta nykypäivään
Tekijät: Tuunainen, Pasi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523452244
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 24.5.2023
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 445
Tuoteryhmät: Historia
Kirjastoluokka: 90.3 Yleinen sotahistoria
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sodankäynti, sodat, sotatoimet, taistelupaikat, maantiede, fyysinen maantiede, ympäristötekijät, toimintaympäristö, luonnonympäristö, kenttälinnoitukset, rakennettu ympäristö
Äänikirja, 2023
MP3
25,00 €

E-kirja, 2023
EPUB
23,00 €

Viidakot, vuoristot, mutaiset tasangot ja ylipääsemättömät virrat. Maailman sotahistoriassa tunnetaan useita esimerkkejä, joissa suurvallat tai materiaalisesti ja teknisesti ylivoimaiset armeijat ovat joutuneet vaikeuksiin epäsuotuisan ympäristön vuoksi.

Sodan maantiede analysoi, millä tavoin erilaiset maantieteelliset tekijät ovat vaikuttaneet maasotatoimien johtamiseen, kulkuun ja lopputuloksiin eri puolilla maailmaa sekä Suomessa. Kun otetaan huomioon taistelupaikkojen maaperä, pinnanmuodot, ilmasto-olot, kasvillisuus, säätila ja näkyvyys, voidaan selittää monia yllättäviä menestyksiä sekä erikoisilta tuntuvia ja huonosti päättyneitä sotatoimia.

Maaston ja olosuhteiden merkitystä havainnollistavat runsaat esimerkkitapaukset eri aikakausilta Krimin sodasta maailmansotiin ja kylmän sodan yhteenotoista Lähi-idän kaupunkitaisteluihin. Miksi ulkomailla kavahdettiin Karjalan ja Kainuun metsiä? Millä tavoin tunneliverkostot vaikuttivat Vietnamin sodan kulkuun? Millainen on ollut vaikeakulkuisen maaston ja vesistöjen rooli Ukrainassa käydyissä kamppailuissa?


Katso myös näitä tuotteita