Saavutettava viestintä — Yhteiskunnallista yhdenvertaisuutta edistämässä

Hirvonen, Maija; Kinnunen, Tuija
Nimeke: Saavutettava viestintä — Yhteiskunnallista yhdenvertaisuutta edistämässä
Tekijät: Hirvonen, Maija (Toimittaja)
Kinnunen, Tuija (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523456464
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 16.11.2020
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 392
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
Avainsanat: saavutettavuus, viestintä, kääntäminen, tulkkaus, media, työelämä, kulttuuri, selkokieli, yhdenvertaisuus, aistivammaiset, yhteiskunta
Pehmeäkantinen kirja, 2020

36,00 €

Saavutettavuudesta puhutaan, kun erilaisia yleisöjä ja käyttäjiä halutaan palvella mahdollisimman yhdenvertaisesti. Tilojen fyysisen esteettömyyden lisäksi sen piiriin kuuluu myös esimerkiksi median saavutettavuus. Saavutettavan viestinnän tavoitteena on, että kuka tahansa voi osallistua yhteiskuntaan - arkeen, työelämään ja kulttuuriin.

Viestin välittymistä voivat rajoittaa aistivammat, erilaiset kognitiiviset rajoitteet tai kielirajoitteet, esimerkiksi maahanmuuttajilla vasta kehittyvä kielitaito. Saavutettava viestintä edellyttää kohderyhmien tarpeiden tuntemista, eriytynyttä asiantuntemusta ja monenlaisten välineiden hallintaa.

Saavutettava viestintä esittelee käytännönläheisesti ja konkreettisesti, millaisia keinoja esteiden poistamiseen ja kiertämiseen on tarjolla. Tulkkaus- ja käännöspalvelujen ohella saavutettavuus voi tarkoittaa viestinnän tapojen monipuolista hyödyntämistä. Teos myös osoittaa, että saavutettavuus palvelee kaikkia. Esimerkiksi julkisten palvelujen tekstejä tarvitaan usein monella kielellä. Selkokielinen teksti on helpompi konekääntimelle, mikä voi vaikuttaa sen kääntämiskustannuksiin.

Teos soveltuu kääntämisen ja tulkkauksen sekä viestinnän lähialojen opetukseen. Se on erityisen hyödyllinen myös poliitikoille, virkamiehille ja julkisten palvelujen tuottajille.


Katso myös näitä tuotteita