Saavutettava viestintä — Yhteiskunnallista yhdenvertaisuutta edistämässä

Hirvonen, Maija; Kinnunen, Tuija
Nimeke: Saavutettava viestintä — Yhteiskunnallista yhdenvertaisuutta edistämässä
Tekijät: Hirvonen, Maija (Toimittaja)
Kinnunen, Tuija (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523450820
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € 19,90 € (18,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 392
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Kielet ja kirjallisuus
Viestintä ja media
Tiedä, mistä puhutaan
Kirjastoluokka: 30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: viestintä, saavutettavuus, edistäminen, yhdenvertaisuus, osallisuus, kansalaiset, erityisryhmät, maahanmuuttajat, palvelut, monimuotoisuus, tulkkaus, kääntäminen, selkokieli, viestimet
E-kirja, 2020
EPUB
23,00 €

Viestin välittymistä voivat rajoittaa aistivammat, kuten sokeus tai kuurous, erilaiset kognitiiviset rajoitteet tai kielirajoitteet, esimerkiksi maahanmuuttajilla vielä puutteellinen kielitaito. Saavutettavan viestinnän tavoitteena on, että kuka tahansa voi osallistua yhteiskuntaan - arkeen, työelämään ja kulttuuririentoihin - haluamallaan tavalla. Useimmiten saavutettavuus myös tehostaa viestintää. Se kuitenkin edellyttää kohderyhmien tarpeiden tuntemista ja eriytynyttä asiantuntemusta sekä monenlaisten välineiden hallintaa.

Saavutettava viestintä esittelee käytännönläheisesti ja konkreettisesti, millaisia keinoja erilaisten rajoitteiden ylittämiseen on. Tulkkaus- ja käännöspalvelujen ohella saavutettavuus voi tarkoittaa viestinnän monipuolista hyödyntämistä. Miltä kuulostaisi sarjakuvan muodossa esitetty oikeudellinen teksti? Teos myös osoittaa, että saavutettavuus palvelee kaikkia. Esimerkiksi julkisten palvelujen tekstejä tarvitaan usein monella kielellä. Selkokielinen teksti on helpompi konekääntäjälle, mikä voi vaikuttaa sen kääntämiskustannuksiin.

Teos soveltuu kääntämisen ja tulkkauksen sekä niiden lähialojen opetukseen. Se on erityisen hyödyllinen myös poliitikoille, virkamiehille ja julkisten palvelujen tuottajille.


Katso myös näitä tuotteita